Pri opaľovaní myslite na celé telo: Na tieto miesta sa zabúda pri nanášaní krému najviac

TA3/zm
26.7.2023 08:00

Téma opaľovania sa skloňuje každé leto, možno však stále pri natieraní krému zabúdate na konkrétne miesta na tele. Podľa prieskumov najčastejšie vynechávame práve tieto partie.

Pri opaľovaní myslite na celé telo: Na tieto miesta sa zabúda pri nanášaní krému najviac
Freepik

Viete, že pravdepodobne prehliadate pri natieraní opaľovacím krémom tieto miesta na tele aj vy?

Uši

Mužom, najmä ak nosia krátke vlasy, to napadne. Pri deťoch vám to zrejme neujde tiež, ale najmä ženy zabúdajú pred opaľovaním natrieť krém aj svoje uši. Je to zrejme spôsobené tým, že nosíme zväčša dlhšie vlasy a nechceme si ich zamastiť. No práve uši sú na slnečné lúče veľmi citlivé.

Priehlavky

Pri klasickom opaľovaní si zrejme natriete celé nohy, a tak nezabudnete ani na priehlavky. Toto miesto na tele sa však do zoznamu najviac prehliadaných dostáva preto, že je treba natierať si ich opaľovacím krém aj keď sa len tak prechádzate po meste. Koža je tu veľmi tenká a citlivá a iste ste už niekedy mali opálený vzor podľa topánok.

Viečka

Ak si natierate denným a nočným krémom aj očné viečka, prečo vám to nenapadne pri opaľovaní? Práve táto partia je háklivá na silné slnko. Ak ležíte so zavretými očami pri bazéne alebo na pláži, možno ste už zažili, aká je to bolesť, keď sa spálite na viečkach.

Pery

Pery síce nie je bežné natierať opaľovacím krémom, ktorý je určený na telo, starostlivosť si však rozhodne zaslúžia. Minimálne na dovolenke by ste mali mať so sebou aj balzam s SPF. Podobne ako pri viečkach, ušiach či priehlavkoch, aj na tomto mieste je tenučká koža, obzvlášť háklivá na slnko.   

Témy: opaľovanie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok