Návštevníkov Slovenska budú vítať vstupné diaľničné brány

SITA
28.2.2013 16:21

Zahraničných turistov budú pri príchode na Slovensko vítať diaľničné vstupné brány. Prvú z dvoch vstupných brán vo štvrtok otvoril Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek na hranici Slovenskej a Českej Republiky pri Brodskom.

Druhá z dvojice nových vstupných brán sa nachádza na slovensko-maďarskej hranici v Čunove. "Cieľom projektu diaľničných brán je poskytnúť kvalitný servis a všetky potrebné informácie návštevníkom, ktorí k nám prichádzajú po cestách," uviedol Martin Kóňa, hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR. Dodal, že postupom času sa na vstupné brány zmenia všetky hraničné priechody.

"Všetky brány budú v jednotnom štýle a informačno-predajné služby sú pripravené a realizované aj v spolupráci so Slovenskou agentúrou cestovného ruchu a Asociáciou informačných centier Slovenska," spresnil Kóňa. Návštevníci sa tak pri príchode na Slovensko budú môcť informovať o dopravných predpisoch, ale aj o krásach a možnostiach, ktoré krajina ponúka. Súčasťou projektu sú aj plochy na odpočívadlách diaľnic a rýchlostných ciest.

"Práve prostredníctvom nich sa dotvorí plnohodnotná informačná sieť o Slovensku, ktorá nebude mať len lokálny charakter, ale bude sa tiahnuť naprieč celým štátom," uzavrel Kóňa. Minister dopravy Počiatek vyhlásil, že projekt vstupné brány Slovensko zaradí medzi krajiny, ktoré vedia urobiť dobrý prvý dojem.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok