FOTO/VIDEO: V Bratislave neďaleko letiska horelo, požiar je už pod kontrolou. Dym bolo vidieť až z Rakúska

ta3/Samuel Drozda, tasr
15.7.2023 15:27

V Bratislave pri Letisku M. R. Štefánika horelo. Podľa oficiálnej stránky obce Most pri Bratislave horelo pole v okolí jazera Zelená voda, hovorkyňa letiska Veronika Tóthová uviedla, že oheň nezasiahol areál letiska. Požiar by mal byť už pod kontrolou. Na mieste zasahovali hasiči, mali im pomáhať aj letiskové zložky.

Dym nad mestom

Obec Most pri Bratislave vyzval obyvateľov, aby zatvorili svoje okná. Dym sa valil aj smerom na Pezinok, ktorý je od miesta vzdialený okolo 20 kilometrov. Pezinok preto vyzval ľudí, aby si preventívne zavreli okná. Starosta mestskej časti Vrakuňa Martin Kuruc tiež apeloval na obyvateľov, aby sa nešli pozerať na požiar, pretože tým sťažovali prácu záchranných zložiek. Uviedol to na sociálnej sieti. Kúdoľ dymu je vidno aj z Rakúska.

"Aktuálne sa na mieste nachádzajú viaceré policajné hliadky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave spolu s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, ktorí sa snažia požiar trávnatého porastu eliminovať," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková v čase požiaru. Policajný zbor varuje obyvateľov susedných mestských častí a obcí pred vychádzaním von a otváraním okien.

Ako informovala Bianka Královičová z Prezídia HaZZ, ide o požiar obilia na koreni. Požiar zasiahol plochu s rozlohou asi 80 hektárov. Na mieste aktuálne zasahuje viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Oheň a dym nemali podľa hovorkyne bratislavského letiska Veroniky Tóthovej obmedziť letovú prevádzku, prílety aj odlety sa udiali podľa plánu.

Pozrite si videá ako vyzerá požiar pri Bratislave

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok