Vďaka tejto metóde sú Japonky štíhle ako prútik: Schudnite s uterákom

TA3/zm
25.7.2023 16:00

Japonská metóda s uterákom vám zaručí štíhlu postavu. A je to veľmi jednoduché.

Vďaka tejto metóde sú Japonky štíhle ako prútik: Schudnite s uterákom
Freepik

Nemusíte špeciálne upravovať jedálny lístok, zamerajte sa skôr na jednoduché cvičenie, v ktorom hrá podstatnú úlohu uterák. Takto s jeho pomocou schudnete.

5 minút denne

Princíp chudnutia s uterákom je založený na zlepšení držania tela. Nebudete potrebovať nič okrem piatich minút denne a jedného uteráku. Vo výsledku stratíte obvod najmä z oblasti brucha, čomu napomôže aj správne tvarovaná chrbtica pri postoji. Japonská metóda zároveň sľubuje, že sa vďaka nej dostanú aj vnútorné orgány na svoje správne miesta, čo je prospešné i pre zdravie.

Zrolovaný uterák

Zoberte si malý uterák, ktorý má zvyčajne okolo 40 centimetrov a zrolujte ho. Získate valec s priemerom asi 10 centimetrov. Ľahnite si na rovný povrch s tým, že valec z uteráku budete mať podložený pod chrbtom presne v oblasti pupka.

Chodidlá

Chodidlá majte pritom zohnuté do pravého uhla a špičky palcov nasmerujte k sebe, aby chodidlá vytvorili pomyselný trojuholník. Vzdialenosť medzi pätami by mala byť asi 25 centimetrov, teda o niečo menej ako na šírku bokov.

Ruky

Ruky vystrite nad hlavu, dlane majte otvorené a prsty od seba tak, aby ste sa dotýkali malíčkami. V tejto polohe zotrvajte päť minút. Podstatné sú teda všetky tri kroky – chodidlá smerujúce k sebe palcami, ruky malíčkami a uterák pod úrovňou pupka. Ide práve o túto polohu, ktorá zabezpečí z dlhodobého hľadiska napravenie kostí, čiže aj postoja, čo vedie zároveň ku chudnutiu.

Pri prvom polohovaní vám môže byť táto pozícia neprirodzená, ale čím viac dní ju budete pravidelne praktizovať, stane sa vám komfortnejšou a päť minút na uteráku si doslova užijete.  

Témy: chudnutie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok