NHL: Galchenyuk si už v Arizone nezahrá. Čelí viacerým obvineniam

ta3 TASR
14.7.2023 09:11

Klub zámorskej hokejovej NHL Arizona Coyotes rozviazal kontrakt s Alexom Galchenyukom iba dva týždne po jeho podpise. Dôvodom sú viaceré obvinenia, ktorým americký útočník čelí po nedeľnom zatknutí políciou v meste Scottsdale.

NHL: Galchenyuk si už v Arizone nezahrá. Čelí viacerým obvineniam
TASR/AP

Polícia zadržala Galchenyuka v nedeľu a obvinila ho z viacerých trestných činov vrátane poškodenia súkromného majetku, úteku z miesta činu, výtržníctva, kladenia odporu pri zatýkaní a vyhrážania sa či zastrašovania. Pri incidente neprišlo k zraneniu osôb, iba k materiálnym škodám. Noc strávil v policajnej cele a na druhý deň ho prepustili. Hráčska asociácia NHL informovala, že záležitosť preveruje. 

"Sme si vedomí incidentu týkajúceho sa Alexa a dôrazne odsudzujeme takéto správanie. Akonáhle sa klub dozvedel o obvineniach, okamžite sme začali proces ukončenia jeho štandardnej hráčskej zmluvy," citovala vyhlásenie Coyotes agentúra AP.

Coyotes podpísali 1. júla s 29-ročným Galchenyukom ročný dvojcestný kontrakt na 775-tisíc dolárov. V uplynulej sezóne odohral za Colorado Avalanche 11 duelov v NHL, väčšiu časť sezóny strávil v nižšej AHL. Montreal si ho v roku 2012 vybral v drafte ako trojku, neskôr hral aj za Pittsburgh, Minnesotu, Ottawu a Toronto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok