Zaspáva pri Putinovi. Navaľnyj už sto dní musí počúvať každý večer ten istý prejav

ta3/TASR, Sky News
13.7.2023 12:42

Uväznený ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj uviedol, že bol 100 dní po sebe nútený počúvať ten istý prejav ruského prezidenta Vladimira Putina. Informuje o tom webová stránka stanice Sky News.

Najväčším nebezpečím pre Rusko je Putinov režim, uviedol Navaľnyj po vzbure
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

"Presne 100 dní za sebou každý večer počúvam Putinovo posolstvo z 21. februára 2023," píše sa na Navaľného účte na Twitteri. Príspevok zverejnili v pondelok 10. júla.

Navaľnyj sa zamestnanca trestaneckej kolónie zodpovedného za politickú činnosť spýtal, či by mu nemohli púšťať iný prejav. Ten však povedal, že ide o výročný prejav z tohto roka, a preto ho musia počúvať po celý rok.

Navaľnyj na Twitteri ďalej píše, že na trestaneckú kolóniu podal sťažnosť. Úrady však uviedli, že majú smernice o vzdelávacej činnosti pre odsúdených.

Prejav o "špeciálnej operácii"

Putin v prejave na pôde Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie tvrdí, že špeciálna vojenská operácia bola spustená s cieľom odstrániť hrozby, ktoré predstavuje neonacistický režim, píše Sky News.

Kritik Kremľa Navaľnyj si odpykáva deväť rokov väzenia za spreneveru a pohŕdanie súdom v trestaneckej kolónii s maximálnym strážením v obci Melechovo 240 kilometrov východne od Moskvy. Minulý mesiac sa začal voči nemu ďalší proces pre obvinenia z extrémizmu. V prípade uznania za vinného môže zostať za mrežami celé desaťročia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok