Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že vagnerovci už odovzdali väčšinu zbraní a vybavenia

ta3/Samuel Drozda, ISW
13.7.2023 11:01

Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konashenkov oznámil, že Vagnerova skupina Jevgenijho Prigožina odovzdala ministerstvu viac ako dvetisíc kusov vojenského vybavenia a zbraní. Informoval o tom Inštitút pre štúdium vojny (ISW).

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že vagnerovci už odovzdali väčšinu zbraní a vybavenia
TASR/AP

Prigožin mlčí

Zbrane a vybavenie, ktoré vagnerovci mali odovzdať ministerstvu obrany Ruska, zahŕňa viacero tankov - konkrétne typu T-90, T-80 a T-72, píše ISW. Medzi odovzdaným vojenským vybavením sú aj viacnásobné odpaľovacie raketové systémy (MLRS), protilietadlové raketové systémy, húfnice, protitankové delá a mínometné systémy, tvrdí hovorca. Vagnerovci sa mali vzdať aj obrnených traktorov, vozidiel a ručných zbraní. 

Konashentkov tvrdí, že ministerstvo obrany zbrane a vybavenie poslalo do zadných zón, kde ruské jednotky na opravu a obnovu tieto zariadenia opravia a pripravia na použitie. Hovorca takisto tvrdil, že desiatky kusov vybavenia neboli použité vo vojnových podmienkach. Ruský vojnový blogger však tieto tvrdenia napadol, keďže podľa neho zamestnanec ministerstva obrany tvrdil, že vybavenie vagnerovcov bolo v dobrom stave, ale bolo očividné, že ho vagnerovci vo vojne použili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok