FOTO: Chicago zasiahlo osem tornád. Úrady varovali, aby sa ľudia ukryli

ta3 TASR
13.7.2023 09:09

Tornáda a búrky v stredu večer miestneho času zasiahli Chicago a jeho širšie okolie a narušili leteckú dopravu. O'Harovo medzinárodné letisko a letisko Midway museli dočasne zastaviť všetku dopravu. Informuje o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

FOTO: Chicago zasiahlo osem tornád. Úrady varovali, aby sa ľudia ukryli
Twitter/Riley Fannon

Na severovýchode štátu Illinois, kde leží Chicago, bolo hlásených najmenej osem tornád. Úrady varovali, aby sa ľudia ukryli.

Podľa spoločnosti Flight Aware O'Harovo medzinárodné letisko, ktoré patrí medzi najrušnejšie na svete, zrušilo viac ako 300 vzletov a príletov a ďalších 32 vzletov a príletov zrušilo letisko Midway. Po odznení búrok bola prevádzka obnovená. Ďalšie stovky letov ale boli oneskorené.

Podľa národnej meteorologickej služby boli hlásené škody v mnohých okresoch. Tornáda vyvracala stromy, odniesla strechy, vyrazila okná automobilov. Padajúce stromy potom poškodili elektrické vedenie a boli hlásené výpadky prúdu. Podľa miestnych médií boli v blízkosti O'Harovho letiska poškodené sklady.

Podľa meteorologickej služby počas rokov zasiahlo chicagskú metropolitnú oblasť mnoho tornád. V rokoch 1855 až 2021 tu zaznamenala 97 významných tornád. Najsmrteľnejšie bolo tornádo v roku 1967, ktoré zabilo 33 ľudí, 500 ich zranilo a spôsobilo škody za viac ako 50 miliónov USD (1,1 miliardy Sk).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok