Taliban si pochvaľuje Twitter, vraj je tolerantný. Má výsadu slobody slova, napísal vodca

ta3/Samuel Drozda, Business Insider
12.7.2023 16:08

Taliban, radikálna nábožensko-politická skupina, ktorá momentálne ovláda Afganistan, si pochvaľuje Twitter. Jeden z vodcov skupiny Anas Haqqani tvrdí, že platforme záleží na slobode prejavu viac ako iným. Informoval o tom Business Insider.

Taliban si pochvaľuje Twitter, vraj je tolerantný. Má výsadu slobody slova, napísal vodca
TASR/AP

Talibanu sa na Twitteri páči

Seniorský vodca Talibanu Anas Haqqani si myslí, že Twitter Elona Muska má viac výhod než sociálna sieť Threads, ktorá je novinkou od šéfa Mety Marka Zuckerberga. “Twitter má dve výhody. Prvou je sloboda slova, druhou je verejná podstata platformy a jej kredibilita. Twitter nemá netolerantnú politiku fungovania ako Meta,“ napísal Haqqani na Twitteri.

Haqqani je jeden z vodcov Talibanu, ktorí majú účet na platforme. Taliban bol na Twitteri predtým, ako Musk spoločnosť minulý október kúpil. Skupina je zakázaná na viacerých konkurenčných sieťach, ako sú Facebook, Instagram a TikTok.

Nie je to prvý problém

Začiatkom roka sa ukázalo, že viacero členov organizácie bolo na Twitteri overených po tom, čo si zakúpili službu Twitter blue. Táto služba pridáva k mene účtu modrú fajku, ktorá bola predtým určená pre verejné osobnosti ako sú politici, atléti, celebrity a niektorí novinári. Po negatívnej reakcii boli modré fajky odstránené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok