Peklo sa začalo len niekoľko hodín pred summitom NATO. Rusko vykonalo nálety na Kyjev

ta3 TASR
11.7.2023 07:11

Ruská armáda v noci z pondelka na utorok opäť letecky zaútočila na ukrajinské hlavné mesto, a to len niekoľko hodín pred začiatkom summitu NATO v Litve, ktorý sa má zaoberať práve bezpečnostnou hrozbou z Ruska. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ukrajinskú armádu.

Jej systém protivzdušnej obrany všetky ruské drony iránskej výroby v noci z pondelka na utorok zostrelil, zatiaľ nie sú správy o obetiach či škodách.

"Nepriateľ zaútočil na Kyjev zo vzduchu druhýkrát tento mesiac. Rovnako ako na začiatku júla, nepriateľ použil muníciu šahíd, iránske drony boli vyslané z južného smeru, pravdepodobne z Krasnodarského kraja," napísal šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko na sociálnej sieti Telegram.

Varovanie pred leteckými útokmi podľa ukrajinskej armády trvalo utorok v Kyjeve asi hodinu a dlhšie aj v oblastiach na východe Ukrajiny.

V litovskej metropole sa dnes začína dvojdňový summit NATO, ktorému bude dominovať práve ruská invázia na Ukrajine, ktorá trvá od vlaňajšieho februára. Ukrajina si od neho sľubuje jasný signál k budúcemu členstvu krajiny v NATO, k čomu sa niektoré členské krajiny ale teraz v čase vojny Ruska s Ukrajinou stavajú skepticky. Moskva napriek summitom zopakovala varovanie, že Rusko bude na vstup Ukrajiny do aliancie reagovať, členstvo jeho suseda v NATO podľa Kremľa ohrozí bezpečnosť v Európe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok