Chlapca hľadali osem rokov, no on bol celý čas doma. Polícia rozlúskla záhadné zmiznutie

ta3/Soňa Búranová, CNN, The Independent
10.7.2023 20:46

Texaské úrady rozlúskli záhadné zmiznutie Rudyho Fariasa. Polícia po ňom pátrala od roku 2015. V tom čase mal 17 rokov a jeho rodina oznámila, že sa nevrátil z venčenia psov. Ukázalo sa však, že sa nikdy nestratil a celý čas bol doma so svojou mamou. O prípade písal portál CNN.

Chlapca hľadali osem rokov, no on bol celý čas doma. Polícia rozlúskla záhadné zmiznutie
TASR/AP

Prehovoril

Rudyho hľadali od 6. marca 2015. Polícia po ňom pátrala dlhé roky. V Texase dokonca rozmiestnili bilbordy s jeho fotografiou. Pred niekoľkými dňami Rudyho zazrel okoloidúci, ktorý ho spoznal. Spal pred kostolom v Houstone a bol v zúboženom stave. Následne ho previezli do nemocnice. Vyšetrovateľov zaujímalo, čo sa vlastne stalo. Rudy im povedal zaujímavé informácie. 

"Zistili sme, že Rudy sa vrátil domov 8. marca 2015. Jeho matka ale ďalej klamala políciu. Neoblomne tvrdila, že Rudy je stále nezvestný," citoval vyšetrovateľa Christophera Zamoryho portál CNN. Pripustil, že vyšetrovatelia boli skeptickí, či sa chlapec naozaj stratil. 

Matka klamárka

Jeho matka, Janie Santanová, dokonca tvrdila, že jej syna uniesli obchodníci s ľuďmi. Súkromná detektívka Brenda Paradisová pre The Independent povedala, že hľadaniu Rudyho venovala stovky hodín, no jeho matku začala podozrievať, že klame. Prezradila, že Santanová opakovala žiadala o peniaze na svojich stránkach na Facebooku, aby mohla hľadať svojho "zmiznutého" syna.

Raz požiadala o peniaze, aby vraj mohla zaplatiť výkupné pre podozrivého pašeráka s ľuďmi v Tijuane v Mexiku, o ktorom nepravdivo tvrdila, že jej syna uniesol. Dokonca išla do márnice, aby identifikovala mŕtve telo, uviedla pre The Independent súkromná detektívka.

Komunitný aktivista Quanell X neskôr tvrdil, že Rudyho mala matka údajne zneužívať. Polícia však túto verziu nepotvrdila a prípad ďalej vyšetruje. Nikto zatiaľ nebol obvinený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok