Strany bojujú o každé percento. Aký štýl kampane si zvolil Hlas?

ta3
7.7.2023 14:30

V roku 2020 sa definitívne rozlúčil so stranou Smer-SSD a založil si svoju vlastnú. Dnes sa Hlas a Smer bijú o toho istého voliča. O tom, akú taktiku si zvolila do volieb strana Hlas-SD sme sa rozprávali s predsedom strany Hlasu Petrom Pellegrinim v relácii Téma.

Sme v čase volebných kampaní a začína sa politická súťaž, kde sú všetky "zbrane" povolené. Každá strana má ambície zvíťaziť. "Hlas bude od vzniku až do posledného dňa kampane ponúkať náš štýl politiky - rozvážny, pokojný. Štýl, ktorý má spájať a nie rozoštvávať. Jednoducho politika stability a upokojenia, to je jediný recept, ktorý si ja myslím, že je na Slovensku veľmi potrebný a správny," tvrdí Pellegrini.

Strany bojujú o každé percento. Všetko záleží od toho, akú taktiku využijú. Ako povedal predseda strany Smer, "možno sa niekedy zdá, že by sa ľuďom páčili razantnejšie výroky, tvrdšie vyjadrenia, možno viac agresivity a prinieslo by to strane o pol alebo jedno percento navyše. Nechceme sa podobať na iné strany a chceme si zachovať náš štýl, na ktorý si ľudia zvykli." Ďalej dodáva, že "naša spoločnosť je rozhádaná, je v napätí. Ľudia mi hovoria, prosím, už nech máme pokoj, aby nás politici neobťažovali svojimi hádkami, neschopnosťou. Nech riadia krajinu a nás nechajú žiť."

Pohľad na voľby

Pellegrini má dva pohľady na voľby: Tým prvým je, že "buď sa budú chcieť ľudia vrátiť do minulosti a zvolia si to, čo tu už bolo. Budú voliť strany bývalej vládnej koalície. Možno sa rozhodnú pre experiment, a vyberú si stranu, ktorá nemá žiadnu skúsenosť," poukázal na neschopnosť vlády, OĽANO a priatelia, ktoré dostalo 25% a boli nepripravený pre vládnutie. Druhým pohľadom je podľa predsedu strany je, že "keď sa ľudia rozhodnú a vyhrá Smer-SSD, tak premiérom bude Róbert Fico. Ak sa rozhodnú pre Progresívne Slovensko, tak premiérom bude mladý Šimečka. Ak budú voliť Hlas, tak premiérom môže byť Peter Pellegrini."

Letná Kampaň, krízy a kandidátka

Šéf Hlasu vyráža na letnú kampaň Peletón tri medzi ľudí, ktorá štartuje už tento týždeň. Zamerajú sa na aktuálnu politiku a problémy, ktoré trápia voličov. 

Matovičova vláda padla do ťažkého covidového obdobia, ťažkej energetickej krízy a do vojny v blízkosti našich hraníc. Každá vláda má, samozrejme, tiež isté problémy, s ktorými sa museli vysporiadať. "Zasiahli nás krízy, s ktorými nikto nemohol počítať. Pozeral som sa do okolitých krajín, aj na iné vlády, ktoré na tieto situácie neboli pripravené. Dokonca niektoré dostali aj vyššiu dôveru ľudí, ako mali predtým. Kým mnohým vládam dôvera rástla, tak táto naša prišla až k rekordnej nedôveryhodnosti, ktorú sme tu nemali od vzniku Slovenskej Republiky," podotkol Pellegrini.

Hlas predstavil svoju kandidátku. Symbolicky na prvom aj na poslednom 150. mieste svieti priezvisko Pellegrini. Na úplný koniec sa dostal bratranec predsedu strany Hlas Lukáš Pellegrini.  Ako predseda povedal,"chceli sme príbeh. Nešiel som cestou, že na 150. miesto dať exota, alebo nejaké kontroverzné meno, ktoré zatrasie Slovenskom. Bola to symbolika, pozitívne myslené, žiadny kalkul."

Celú reláciu si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok