Matovič: Politika je hnusná robota, najmä, keď musíte bojovať s mafiou

ta3
6.7.2023 13:53

Po voľbách 2020 sľuboval, že urobí všetko preto, aby sa jeho vláda dostala do učebníc ako najlepšia, akú kedy Slovensko malo. Výsledkom je, že post premiéra musel opustiť a onedlho aj post ministra financií. Do týchto volieb ide do rizika, pretože o priazeň voličov sa ide uchádzať v koalícii s ďalšími dvoma stranami. Hosťom relácie Téma bol poslanec NR SR Igor Matovič (OĽANO a priatelia).

asd_17.jpg
TA3

OĽANO predstavilo svoju kandidátku a po prvý raz ide hnutie do volieb ako koalícia troch strán – spoločne s Kresťanskou úniou a stranou Za ľudí. Igor Matovič kandiduje z posledného miesta kandidátky. "Politika je hnusná robota, najmä keď musíte bojovať s mafiou," tvrdí predseda hnutia. 

Matovič je rád, keď jeho stranu podceňujú: "S radosťou odovzdávame kandidátky poslední, lebo si myslíme, že to najlepšie ide na koniec." Podľa Matoviča má jeho strana najlepšiu kandidátku. Prirovnal to k slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi: "Máme to radi na Sagana. Môžu nás podceňovať, sme možno v úzadí. No vo finálnej rovinke nás ľudia fúkajú dopredu."

Kto bude predsedom hnutia?

OĽANO a priatelia stavili na pomoc samospráv. Posilou by mala byť županka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurínová a župan Trnavského samosprávneho kraja Jozef Vyskupič. "Bude to záležať aj od voličov a ich dôvere. Ja som veľmi rád, že sa na kandidátku postavili a to aj napriek tomu, že tu bola negatívna atmosféra voči nášmu hnutiu. Erika Jurínová ma vyzvala do súboja o tom, kto bude predsedom nášho hnutia," povedal Matovič.

Ako ďalej dodáva Matovič, verejný prísľub Eriky Jurínovej berie za pozitívny. "Na tlačovej konferencii zo strany Eriky Jurínovej zaznelo, že po voľbách bude mať len jeden mandát. Buď bude župankou, alebo bude poslankyňou a možno zároveň predsedníčkou hnutia."

Skrytí voliči OĽANO a priatelia

Matovič zariskoval. Do volieb ide do koalície. Ak chce uspieť, jeho zoskupenie musí získať minimálne 7%, čo je podľa prieskumov približne jeho aktuálny politický výtlak. Tvrdí, že "majitelia prieskumných agentúr hovoria, že OĽANO má takzvaných skrytých voličov. Sú to ľudia, bojovníci, ktorí nám stoja za chrbtom." Lákadlo v mene Eriky Jurínovej bude veľké a malo by vrátiť dôveru u voličov.

Celú reláciu si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok