Deň na trati F1: Čo môžete vidieť a zažiť počas VC Rakúska?

ta3/NF
6.7.2023 17:04

Počas sezóny Formuly 1 fanúšikovia motošportu sadajú k svojim televíziám, aby si vychutnali závody z rôznych kútov Zeme. Zažiť to však na vlastnej koži a byť pár metrov od svojho favorita, je úplne iný zážitok. Samozrejme, aj finančne náročný. Redakcia webu ta3 strávila jeden deň na trati a prinášame vám informácie, čo sa tam dá zažiť, a aká atmosféra tam panuje.

Deň na trati F1: Čo môžete vidieť a zažiť počas VC Rakúska?
ta3/Dominik Pálka

Väčšina fanúšikov prichádza na okruh už v ranných hodinách. Niektorí preto, aby si zabezpečili najlepšie miesto na sledovanie závodu, ak nemajú vstupenku so sedením na tribúne. To však nie je jediný dôvod. Veľká cena ponúka omnoho viac ako samotný závod. Oduševnení milovníci tohto motošportu si môžu užiť aj závody F3 a F2. 

Samotný okruh je ozaj veľký, takže sa môžete pred závodom prejsť popri trati a objaviť rôzne stánky s pitím a jedlom. Nájdete tam festivalovú klasiku, ale na svoje si prídu aj vegetariáni a vegáni, či ľudia s inýmí stravovacími návykmi. Ceny boli vzhľadom na typ podujatia prijateľné.

Bungee jumping či výstava veteránov

Hneď vedľa paddocku sa nachádza fanzóna. Ak máte šťastie, môžete stretnúť jazdcov jednotlivých tímov. Okrem toho tam nájdete DJa, ktorý dopĺňa miestnu atmosféru, či spevácko-tanečné vystúpenia.

Na svoje si prídu aj fanúšikovia adrenalínu, keďže sa v areáli nachádza aj bungee jumping. Bola to jedna z atrakcií, na ktorú nečakali ľudia v dlhých radoch. Nebolo to asi len nedostatkom odvahy, ale zrejme aj cenou, pretože za jeden zoskok by ste zaplatili 87 eur. Tandemový zoskok stál okolo 140 eur.

Malých, ale aj veľkých určite potešil trenažér formuly, kde si mohli aspoň približne predstaviť, ako sa cítia jadzci. Nechýbala ani výstava veteránov, na ktorých jazdili vyslúžili jazdci F1. Zahrať ste sa mohli aj na automechanika v súťaži, kde proti sebe súperili tímy o to, ktorý rýchlejšie vymení pneumatiky.

Pred začiatkom závodu VC Rakúska sa český tím akrobatických pilotov postaral o divadlo na oblohe.

Potom celý okruh prešli dvaja muži v lietajúcich oblekoch, čím sa postarali ľuďom o nezvyčajný zážitok.

Po celý deň tam panovala veľmi dobrá atmosféra, rivalita či podpichovanie medzi fanúšikmi súperiacich tímov bola nulová, všetci sa rešpektovali.

Odporúčania redakcie ta3:

  • ak máte vstupenku s voľným sedením, odporúčame zobrať si menšiu rozkladaciu stoličku, alebo aspoň deku,
  • VC Rakúska je letný závod a slnko bolo po celý deň veľmi silné, preto si nezabudnite zbaliť krém s vysokým UV faktorom a slnečník, či dáždnik,
  • oblečte sa pohodlne a pre istotu si zbaľte aj veci na prezlečenie,
  • celý závod je ozaj hlučný, preto ak máte miesto bližšie pri trati, zoberte si slúchadlá pre ochranu uší proti hluku,
  • naopak, ak sedíte na tribúne, či daľej od diania závodu, pokojne si zbaľte ďalekohľad.


Zábery zo závodu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok