Škriniar má nového trénera. Futbalistov PSG povedie Luis Enrique

ta3 tasr
5.7.2023 17:24

Novým trénerom futbalistov Paríža St. Germain sa stal Luis Enrique. Bývalý kouč AS Rím, Celty Vigo, FC Barcelona či španielskej reprezentácie nahradil na poste Christopha Galtiera, ktorý sa dohodol s francúzskym majstrom na ukončení spolupráce. Informovali o tom agentúry AFP a AP.

Škriniar má nového trénera. Futbalistov PSG povedie Luis Enrique
TASR/AP

Vedenie klubu Ligue 1 potvrdilo angažovanie Luisa Enriqueho v stredu večer, keď ho oficiálne predstavilo na tlačovej konferencii. V PSG bude 53-ročný Španiel trénovať aj slovenského reprezentačného stopéra Milana Škriniara.

Luis Enrigue bol bez angažmánu od vlaňajšieho decembra, keď predčasne skončil na lavičke španielskeho národného tímu. Jeho hlavným cieľom bude zisk trofeje v Lige majstrov, na ktorú PSG stále čaká od príchodu katarských majiteľov v roku 2011.

Galtier mal s Parížanmi zmluvu ešte na jeden rok. Päťdesiatšesťročný tréner prišiel do francúzskej metropoly pred rokom z Nice, predtým viedol aj Lille a St. Étienne. S PSG získal ich jedenásty ligový titul, v LM však tím neprešiel v osemfinále cez Bayern Mníchov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok