OĽANO predstavilo kandidátku. Matovič je tradične na jej konci

ta3 tasr
5.7.2023 14:09

OĽANO predstavilo svoju kandidátku, po prvý raz ide hnutie do volieb ako koalícia troch strán – spoločne s Kresťanskou úniou a stranou Za ľudí. Predstavili ju na bratislavskom Námestí SNP, jednom z najdôležitejších miest Novembra 1989. Igor Matovič je tradične na poslednom 150. mieste.

Kandidátka je tu

Kandidátku koalície OĽANO-Kresťanská únia-Za ľudí otvára žilinská županka Erika Jurinová, jedna zo zakladajúcich členiek hnutia. Podľa toho, ako voľby dopadnú, sa rozhodne, či bude naďalej župankou alebo pôjde do parlamentu a prípadne vstúpi do boja o vedenie hnutia. Veronika Remišová má miesto 147, Anna Záborská 148, Gábor Grendel je na 149. mieste kandidátky koalície OĽANO-KÚ-Za ľudí.

Kandidátnu listinu tvoria napríklad regionálni politici, poslanci NR SR, exministri, ale aj nové tváre. Zároveň sú na nej zastúpení aj členovia platforiem Nezávislí kandidáti (NEKA), NOVA, Slobodní a zodpovední, Pačivale Roma a Magyar Szívek.

Prvá desiatka

V prvej desiatke kandidátov sú napríklad bývalý vedúci Úradu vlády SR a člen predsedníctva OĽANO Július Jakab či predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. Rovnako aj hovorca OĽANO a priatelia Matúš Bystriansky, člen predsedníctva strany Za ľudí Ján Magušin a bývalá štátna tajomníčka rezortu zdravotníctva Lenka Dunajová Družkovská. Deviate miesto patrí poslancovi parlamentu a exministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu, desiate poslancovi NR SR a bývalému šéfovi rezortu vnútra Romanovi Mikulcovi.

Na postup do Národnej rady SR bude musieť koalícia získať aspoň sedem percent hlasov. "Naším cieľom bolo, aby sme na tejto kandidátke spojili všetky politické sily, ktorým úprimne ide o boj proti korupcii, ktorí dnes úprimne vedia garantovať svojim voličom, že ich v žiadnom prípade nepredajú mafii," uviedol Matovič. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok