Kto má najväčšiu šancu stať sa prezidentom? V najnovšom prieskume vedie Pellegrini

ta3 tvnoviny.sk
4.7.2023 19:42

Podľa prieskumu agentúry FOCUS pre televíziu Markíza by mal najväčšiu šancu stať sa novým prezidentom líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Za ním nasleduje bývalý šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok.

Kto má najväčšiu šancu stať sa prezidentom? V najnovšom prieskume vedie Pellegrini
TASR - Pavol Zachar

Petra Pellegriniho by si podľa prieskumu pre televíziu Markíza vedelo na poste hlavy štátu predstaviť 41 percent opýtaných. Za predsedom Hlasu sa umiestnil bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok, ktorého volebný potenciál dosiahol 34 percent. Tretie miesto patrí generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi, ktorého by určite alebo možno volilo 32 percent opýtaných. V prvej päťke prieskumu sa umiestnil aj Štefan Harabin s potenciálom na úrovni 21 percent a Robert Mistrík s potenciálom 20 percent. 

Prieskum pre televíziu Markíza uskutočnila agentúra FOCUS v dňoch od 21. júna do 28. júna 2023 formou osobných rozhovorov. V nich sa agentúra pýtala otázku: „Na jar na budúci rok budú na Slovenku prezidentské voľby. Prečítam Vám niekoľko mien. Pri každom mene mi, prosím, povedzte, či by ste si vedeli predstaviť, že by ste ho/ju volili za prezidenta Slovenska alebo nie. Ak ste dané meno doteraz ešte nikdy nepočuli, povedzte to, prosím." Výberovú vzorku tvorilo 1012 respondentov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok