Olympijské hry na steroidoch? Austrálčan chce konkurovať piatim kruhom

ta3 The Guardian
4.7.2023 18:00

Aron D’Souza je austrálsky podnikateľ, ktorý má v pláne konkurovať Olympijským hrám. Ako? Chce založiť verziu hier s názvom Vylepšené hry, ktorá má naplno podporovať doping a používanie steroidov.

Olympijské hry na steroidoch? Austrálčan chce konkurovať piatim kruhom
ta3

Blázon alebo vizionár?

D’Souza argumentuje, že bojuje proti utláčajúcemu systému Olympijských hier, ktoré sa budú konať budúci rok v Paríži. Pre svoj nápad naverboval až troch olympijských športovcov, píše The Guardian. Sú nimi Roland Schoeman, olympijský zlatý medailista v plávaní z Južnej Afriky, Brett Fraser, olympijský plavec, ktorý sa za Kajmanské ostrovy dostal trikrát semifinále, a kanadská bobistka Christina Smithová.

D’Souza používa rétoriku, ktorá patrila najskôr hnutiu za práva žien na potraty a neskôr sa stala bežnou pre antivaxerov počas pandémie Covid-19. "Moje telo, moja voľba, tvoje telo, tvoja voľby,“ obhajuje sa podnikateľ. 

Tvrdí, že jeho organizácia by podporovala vedu a medicky podložené steroidové cykly. "Som gej a veľa okolo tohto hnutia mi pripomína históriu a boj za LGBTQ+ práva v spoločnosti,“ pokračoval Austrálčan. "Spomeňte si, aké to bolo pre gejov pred 50 rokmi, tak také to je pre “vylepšených“ dnes. Sme stigmatizovaní, marginalizovaní a v istom zmysle aj nelegálni,“ dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok