Odvážna žena chránila svojho psa, ktorého naháňal medveď. Udrela ho päsťou do tváre

ta3 CNN
3.7.2023 17:01

Žena z amerického štátu Maine zažila v piatok (30. júna) nečakané stretnutie. Do jej dvora vbehol medveď, keď naháňal jej psa. Snažila a ho ochrániť, preto sa rozhodla šelme vzoprieť. Udrela ju do tváre, no utrpela poranenie ruky. Píše o tom CNN.

Odvážna žena chránila svojho psa, ktorého naháňal medveď. Udrela ho päsťou do tváre
TASR/AP

Lynn Kellyová, pracovala vo svojom dvore v meste Porter, keď jej pes začal štekať a vbehol do lesa, uvádza sa v tlačovej správe ministerstva pre vnútrozemský rybolov a divokú zver v štáte Maine. Kellyová pre CNN uviedla, že keď sa jej pes vrátil, prenasledoval ho medveď.

"Pribehla som k miestu, odkiaľ vbehol do lesa. Neustále som ho volala a volala, a nakoniec pribehol späť. A hneď za ním bol medveď,“ povedala Kellyová pre CNN. "Medveď sa na mňa pozrel a ja som sa pozrela na medveďa. Myslím, že sme sa obaja navzájom vystrašili."

Úder do nosa

Ministerstvo vo svojej správe uvádza, že Kellyová sa postavila medveďovi čelom, a keď sa medveď dal na zadné laby, vystrela sa tak vysoko, ako len mohla, a potom ho udrela päsťou do nosa. Vtedy ju pohrýzol do pravej ruky a na zápästí jej spôsobil rany. Medveď po údere pustil jej ruku a zutekal späť do lesa. Kellyová zavolala 911 a bola prevezená do miestnej nemocnice na ošetrenie, krátko na to ju aj prepustili. Jej psovi sa nič nestalo.

Medveďa od "vyprovokovaného útoku" nikto nevidel. Ministerstvo ďalej píše, že nastražili dve pasce, aby sa pokúsili zviera odchytiť. Poznamenali tiež, že v predchádzajúcich dňoch bol medveď videný, ako jedol semená pre vtákov na dvoroch susedov.

"Nedráždite medveďa"

Orgány vyzvali obyvateľov štátu Maine, aby si v prípade stretu s medveďom "držali odstup a nedráždili ho“. Majitelia by mali svojich miláčikov venčiť na vôdzkach, ktorých dĺžka sa nedá zmeniť, a "nevstupovať medzi svojho psa a medveďa".

Podľa webovej stránky ministerstva žije v Maine odhadom 24-tisíc až 36-tisíc čiernych medveďov. Ďalej sa na stránke píše, že hovory súvisiace s medveďmi majú tendenciu narastať na jar a v lete, keď ničia kŕmidlá pre vtáky alebo sa hrabú medzi odpadkami. Väčšine konfliktov s týmito šelmami sa však dá vyhnúť "odstránením bežných potravinových lákadiel okolo domov," tvrdí ministerstvo.

Témy: pes les medveď
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok