Real zdolal Barcelonu a je vo finále Kráľovského pohára

SITA, dailymotion, TA3
26.2.2013 23:52

Futbalisti Realu Madrid postúpili do finále španielskeho Kráľovského pohára. V utorkovej odvete semifinále Copa del Rey zdolali hráči "bieleho baletu" FC Barcelona na Nou Campe 3:1 a po nerozhodnom výsledku 1:1 v prvom meraní síl sa tešili z účasti v rozhodujúcom dueli o celkový primát.

Real zdolal Barcelonu a je vo finále Kráľovského pohára
SITA

Dva góly Realu strelil portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo (prvý z pokutového kopu a druhý poľahky do prázdnej bránky po brejku a strele Di Maríu), už na hrozivých 3:0 pre hostí zvýšil v 68. min francúzsky zadák Varane, ktorý sa presadil aj v januárovom prvom semifinálovom meraní síl. Za katalánsky tím, ktorý obhajoval domáci pohárový triumf, znížil v 89. min ľavý obranca Jordi Alba.

V utorok išlo o 223. kapitolu El Clásico. Lepšiu bilanciu má Real Madrid, ktorý zaznamenal dovedna 89 víťazstiev, "Barca" má o tri menej, až 48 zápasov sa skončilo nerozhodne. Skóre hovorí tiež v prospech madridského mužstva 376:360.

V Kráľovskom pohári narazili na seba obaja rivali spolu 33-krát: Barcelona dosiahla 15 triumfov, Real 11 a sedemkrát sa rozišli tímy zmierlivo. Je zaujímavé, že najväčší športoví rivali na Pyrenejskom polostrove sa v prvom oficiálnom súťažnom dueli stretli v semifinále Copa de la Coronación v roku 1902, keď Barcelona zvíťazila nad Realom 3:1.

Najbližšie si "skrížia zbrane" v ligovom dueli 3. marca 2013 v španielskej metropole. Real Madrid sa vo finále Kráľovského pohára 2012/2013 stretne s úspešnejším z dvojice Atlético Madrid - FC Sevilla, odveta tohto semifinále sa hrá v stredu 27. februára. V prvom stretnutí zvíťazilo Atlético doma 2:1.


FC Barcelona - Real Madrid 1:3 (0:1) - prvý zápas 1:1, do finále postúpil Real Madrid
Góly: 89. Jordi Alba - 13. a 57. Cristiano Ronaldo (prvý z pok. kopu), 68. Varane

<iframe frameborder="0" width="480" height="320" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xxt7hr"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xxt7hr_barcelona-r-madrid-footyroom-com_sport" target="_blank">Barcelona - R Madrid footyroom.com</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/footyroom" target="_blank">footyroom</a></i>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok