Ruské sily postupujú v niekoľkých smeroch na východe Ukrajiny, pripustil Kyjev

ta3 ČTK
2.7.2023 20:31

Ruské sily postupujú na východe Ukrajiny smerom na Avdijivku, Marjinku a Lyman v Doneckej oblasti, rovnako ako na Svätove v Luhanskej oblasti, pripustila v nedeľu večer vo svojom pravidelnom hlásení o situácii na fronte námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová.

Ukrajina pokračuje v protiofenzíve. Jej armáda prelomila ruské obranné línie, tvrdí Londýn.
TASR/AP

Na celom fronte sa podľa nej odohrávajú prudké boje. Ukrajinské sily postupujú na južnom krídle pri Bachmute a tiež na juhu Ukrajiny, uviedla. "Situácia je pomerne zložitá," napísala na Telegrame Maljarová v súvislosti s postupom ruských síl pri Svätove. Rusi podľa nej v oblasti útočia na Bilogorivku a Serebjanku.

Bojuje sa tiež pri Bachmute v Doneckej oblasti, ktorého dobytie v máji ohlásili ruské sily. Na južnom krídle majú podľa Maljarovej ukrajinskej sily čiastočný úspech. Do oblasti severného krídla invázne sily presunuli dva výsadkové pluky. V samotnom Bachmute pôsobia ukrajinskí ostreľovači a niektoré ďalšie ukrajinské jednotky, ale intenzívne boje tam nie sú, povedal predtým podľa serveru Ukrajinska pravda hovorca východného zoskupenia ukrajinských síl Serhij Čerevatyj. Ukrajinci podľa Maljarovej postupujú aj smerom na Berďansk a Melitopol na juhu Ukrajiny, čelia tam ale intenzívnemu odporu inváznych síl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok