Pospíšil ostáva v zámorí. S Calgary podpísal novú ročnú zmluvu

ta3 tasr
2.7.2023 19:27

Slovenský hokejista Martin Pospíšil sa dohodol s Calgary Flames na predĺžení spolupráce. Dvadsaťtriročný útočník podpísal s klubom NHL nový ročný dvojcestný kontrakt, ktorý mu na profiligovej úrovni vynesie 775-tisíc dolárov. "Plamene" o tom informovali na svojej oficiálnej webstránke.

Pospíšil ostáva v zámorí. S Calgary podpísal novú ročnú zmluvu
Twitter/Calgary Flames

Pospíšilovi sa skončila po minulej sezóne ročná zmluva, so zárobkom 750-tisíc dolárov na úrovni NHL a 80-tisíc dolárov v AHL. Na konci júna dostal od Flames kvalifikovanú ponuku, čím si na neho klub udržal práva. Aj po vypršaní nového kontraktu bude mať Pospíšil stále štatút obmedzeného voľného hráča.

Slovenský krídelník odohral v uplynulej sezóne pre zdravotné problémy len 20 zápasov za Calgary Wranglers vo farmárskej AHL, získal v nich 10 bodov (4+6). Flames ho draftovali v roku 2018 z celkového 105. miesta (4. kolo), no v profilige ešte nenastúpil ani na jeden duel. Okrem Pospíšila sa vedenie Calgary dohodlo v nedeľu na nových zmluvách aj s útočníkom Drydenom Huntom a obrancom Coltonom Poolmanom. Zmluvu s Flames má pre budúcu sezónu aj slovenský útočník Adam Ružička. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok