Kozmetika v chladničke: Viete, ktorým produktom môže chlad v lete predĺžiť životnosť?

TA3/zm
19.7.2023 16:00

Väčšina kozmetiky by sa mala skladovať pri izbovej teplote na mieste, kde na ňu nesvieti priame slnko. No niektoré produkty v lete ocenia doslova chlad. A tak ich pokojne dajte do chladničky.

Kozmetika v chladničke: Viete, ktorým produktom môže chlad v lete predĺžiť životnosť?
Freepik

Studené skladovanie ocenia niektoré krémy, ale aj laky na nechty. Vďaka tomu im predĺžite životnosť a letné horúčavy prežijú bez problémov.

Pleťové krémy

Denné i nočné krémy môžete v chladničke skladovať podľa toho, aké majú zloženie. Studené prostredie je vhodné pre vitamín C, retinol alebo peptidy. Do chladničky nemusíte dávať kozmetiku, ktorú ešte nepoužívate, ale ak ste produkt už otvorili, pokojne ho tam skladujte a nestratí na kvalite a účinku.

Očný krém

Očné krémy s chladivým efektom zaberajú najmä na opuchy a vačky pod očami. Vyrobiť si takýto efekt môžete aj tým, že svoj produkt odložíte na noc do chladničky. Vo väčšine prípadov studené prostredie tiež znásobuje účinky.

Pleťové masky

Podobne ako očný krém i pleťové masky môžu vďaka nižšej teplote znásobiť svoj účinok. V pokožke sa pomocou studeného obkladu rozprúdi krv, stiahnu sa drobné žilky a spevní sa koža.

Lak na nechty

A napokon laky na nechty. Do chladničky patria bez ohľadu na to, či je leto. Studený vzduch totiž udrží produkt dlhšie tekutý, aj keď si väčšina ľudí myslí opak. Pri bežnej izbovej teplote vám lak vyschne oveľa skôr.

Témy: Krása kozmetika
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok