Spoločná večera a spánok v rovnakom čase: To je recept na šťastný vzťah, tvrdia odborníci

TA3/zm
19.7.2023 08:00

Hoci recept na šťastné manželstvo neexistuje a každému pár funguje niečo iné, psychológovia sa zhodujú, že pre vzťah je dôležité, ako trávite niekoľko hodín pred spaním.

Spoločná večera a spánok v rovnakom čase: To je recept na šťastný vzťah, tvrdia odborníci
Freepik

Podľa odborníkov vedie dodržiavanie nasledujúcich rád k šťastnému a fungujúcemu vzťahu aj po rokoch.

Jedno jedlo denne

Odborníci hovoria, a to je dobre známe, že spoločné jedlo s partnerom udržiava rodinu po kope. Zvyčajne nie je možné a bežné, aby ste cez pracovné dni spolu obedovali. Do úvahy preto prichádzajú raňajky alebo večera. Lenže odchod do práce sa môže časovo u partnerov líšiť, navyše v domácnosti panuje ranný zhon.

Preto vzťahový experti odporúčajú spoločné večeranie. Nie však akékoľvek. Malo by sa odohrávať bez televízie či mobilov a dvojica by mala čas popri jedle využiť rozprávaním a zdieľaním zážitkov z celého dňa.

Rozdielny program

Po jedle je podľa expertov na vzťahy nepodstatné, či má dvojica rovnaký program. Je vraj v poriadku, ak sa venuje každý svojim záľubám alebo rozdielnym povinnostiam v domácnosti, podstatné návyky prichádzajú tesne pred spaním.

Údajne už len rituál spoločného umývania zubov dokáže páry spojiť. Ešte viac to umocňuje rovnaký čas odchodu do postele. Buduje sa tým intimita vo vzťahu a, logicky, vytvára sa priestor aj na romantiku.  

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok