Masová streľba v americkom Baltimore: Polícia hlási obete aj desiatky zranených

ta3 čtk
2.7.2023 09:48

Najmenej dvaja ľudia prišli v noci na nedeľu o život a 28 utrpelo zranenie pri streľbe v meste Baltimore v americkom štáte Maryland. Traja zo zranených sú v kritickom stave, uviedla polícia. Bezprostredne po streľbe, ktorej motív je nejasný, nebol nikto zatknutý.

Snažia sa dolapiť strelca

Starosta Brandon Scott vyzval obyvateľov na hlásenie informácií, ktoré by vyšetrovateľom pomohli dolapiť páchateľa, uviedla agentúra AP.

Strieľalo sa v oblasti zvanej Brooklyn Homes v južnej časti Baltimore, kde sa zišli stovky ľudí na miestnej slávnosti. Svedkovia povedali stanici Fox 45 Baltimore, že počuli 20 až 30 výstrelov. Nebolo jasné, či išlo o jednostrannú streľbu alebo prestrelku, podotkla agentúra DPA.

Úradujúci komisár baltimorskej polície Richard Worley informoval o počte mŕtvych a zranených počas tlačovej konferencie na mieste činu, napísala AP. Zasiahnuté boli tri desiatky ľudí, všetci dospelí. Na mieste zahynulo osemnásťročné dievča, dvadsaťročný mladík bol vyhlásený za mŕtveho po prevoze do nemocnice, uviedla agentúra Reuters.

"Chcem, aby ma počuli tí, ktorí sú za to zodpovední, aby ma počuli veľmi jasne. Neprestaneme, kým vás nenájdeme – a nájdeme vás. Do tej doby dúfam, že pri každom nadýchnutí budete myslieť na životy, ktoré ste tu dnes zmarili a ovplyvnili," vyhlásil starosta Scott, ktorý páchateľa označil za "zbabelcov".

Predtým médiá písali o štyroch mŕtvych a 29 zranených, polícia spočiatku žiadne údaje o obetiach neuviedla, len potvrdila fakt, že sa strieľalo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok