V Rimavskej Sobote otvorili prvú Čistinku na Slovensku. Mestský park umožňuje viacero aktivít

ta3
1.7.2023 16:17

V Rimavskej Sobote otvorili prvú Čistinku na Slovensku. Ide o mestský park vytvorený zo štyroch prepojených modulov, pričom každý z nich slúži na inú aktivitu. Obyvatelia si tam môžu zašportovať, ugrilovať chutné jedlá alebo jednoducho sedieť na lavičke a oddychovať.

Centrum Gemera si vybojovalo jedinečný primát. Ako prvé mesto na Slovensku má svoju Čistinku. Tento projekt nadväzuje na známe Žihadielka. Nie je však určený už iba pre deti, ale pre širokú verejnosť. Na Čistinke sa teda dá hrať futbal, basketbal, volejbal, či ping-pong. Na svoje si prídu aj všetci gurmáni, ktorí si tam dokážu ugrilovať chutné jedlá.

Zo všetkých miest na Slovensku získala Rimavská Sobota najviac hlasov, vyše 204-tisíc. Ambasádorom celého projektu je známy spisovateľ Daniel Hevier, ktorý pre každú Čistinku, aj tú v Rimavskej Sobote, zložil báseň.

Čistinka v Rimavskej Sobote je síce prvá, ale už ďalšie štyri sa pripravujú v Komárne, Štúrove, v Modre a Dolnom Kubíne. No a ďalšie mestá môžu zabojovať o unikátny park opäť na jeseň v druhom ročníku hlasovania.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok