Priletel z Turecka, no nevpustili ho do krajiny. Muž spustil streľbu na letisku v Kišiňove

ta3 čtk
30.6.2023 18:38

Najmenej dvaja ľudia v piatok prišli o život pri streľbe na hlavnom moldavskom letisku v metropole Kišiňov. Strelca sa zásahovej jednotke podarilo dolapiť. "Bol zranený a teraz ho ošetrujú," oznámilo moldavské ministerstvo vnútra na Facebooku.

Dvaja prišli o život

Aj keď sa hrozbu podarilo odstrániť, prevádzka na letisku je v tejto chvíli ešte ochromená. Všetky lety sú odložené, ale podľa polície by sa prevádzka mala obnoviť. "Obete agresora sú dve. Prišli o život pri plnení svojich povinností v službe," uviedlo ministerstvo. Podľa skorších správ médií sa obeťami stali príslušníci pohraničnej stráže.

Na letisku strieľal cestujúci, ktorý podľa predbežných zistení priletel z Turecka a ktorému podľa polície nebolo dovolené vstúpiť do krajiny. Počas incidentu sa zmocnil zbrane pohraničníka a vystrelil po ňom. Krátko po tom boli zamestnanci letiska a cestujúci evakuovaní z terminálu, zatiaľ čo útočník sa podľa médií zabarikádoval v jednej miestnosti s rukojemníkmi. Tam naňho neskôr zaútočila zásahová jednotka.

Moldavská prokuratúra oznámila, že streľbu na letisku vyšetruje ako teroristický čin spáchaný spolu s viacnásobnou vraždou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok