Matovič oznámil, že do volieb pôjde v koalícii. Dal ponuku aj Demokratom

ta3
30.6.2023 14:26

V roku 2020 priviedli OĽANO k triumfu v parlamentných voľbách, jeden sa stal premiérom, druhý ministrom financií. Po politických turbulenciách si po roku posty vymenili. Hosťami relácie Téma boli predseda Demokratov Eduard Heger a šéf OĽANO Igor Matovič.

Eduard Heger už v úvode relácie vyhlásil, že sa neprišiel s Igorom Matovičom hádať, pretože to nie je jeho štýl a sú dôvody, prečo sa rozišli. "Chcem robiť zdravú, stredovú politiku. Slušnú politiku, založenú na konštruktívnej diskusii. Prinášať riešenia a reformy, byť prozápadne orientovaní," uviedol Heger.

Dvere máme otvorené

Matovič reagoval na slová svojho bývalého straníckeho kolegu nasledovne: "Bez ohľadu na to, čo bolo, mnoho našich poslancov sa vracia späť (po prestupe) od Demokratov, a sú zhrození, čo sa u nich deje - z posolstiev a mnohokrát zavádzajúcich, účelových klamstiev," vyjadril sa Matovič.

Podľa Matoviča ide Slovensku 30. septembra o život.  Zároveň dal predsedovi Demokratov Eduardovi Hegerovi tri dni pred uzávierkou kandidátok ponuku, aby sa spojili. "Chcel by som dať v dobrom ponuku Demokratom, aby neriskovali a išli do volieb s nami. Môžu si vybrať formu, či chcú ísť na kandidátku, alebo do koalície. Nám je to úplne jedno, keď povedia áno, máme dvere otvorené," vyhlásil Matovič.

Šéf OĽANO priznal, že do volieb idú ako koalícia spolu so stranou Veroniky Remišovej - Za ľudí a hnutím Anny Záborskej - Kresťanská únia. Budú musieť získať sedem percent, aby sa dostali do parlamentu.

Celý diel relácie si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok