Hľadá sa bežec. Polícia našla v Dubnici nad Váhom dorezanú ženu, pred pár dňami podrezaného muža

ta3/Denis Dufala
29.6.2023 11:30

Ďalšia smutná správa z Dubnice nad Váhom. Nehybné ženské telo našli v záhradkárskej oblasti pod Kalváriou. Podozrivého zo spáchania trestného činu vraždy už polícia zadržala. Prípadom sa bude zaoberať Národná kriminálna agentúra (NAKA).

Hľadá sa bežec. Polícia našla v Dubnici nad Váhom dorezanú ženu, pred pár dňami podrezaného muža
Reprofoto: Google maps/bojprotikorupcii.gov.sk/Denis Dufala

Polícia prostredníctvom sociálnej siete informovala o tragickom náleze v Dubnici nad Váhom. "Polícia prijala oznámenie o napadnutí ženy v Dubnici nad Váhom. Žena pri útoku utrpela mnohopočetné sečné zranenia, ktorým bohužiaľ na mieste podľahla," píše polícia na sociálnej sieti.

NAKA vyšetruje

Vyšetrovatelia kriminálnej agentúry prevzali na mieste činu trestnú vec kvalifikovanú ako úkladná vražda. K vražde došlo v ranných hodinách pri novej cyklotrase v záhradkárskej oblasti Lieskovec v Dubnici nad Váhom. Obeťou skutku sa stala 39-ročná A.B. z Novej Dubnice, ktorá na mieste podľahla početným sečným zraneniam.

Rovnako NAKA žiada o pomoc verejnosť. Hľadá možného svedka skutku, ktorý sa v okolí cyklotrasy pohyboval ako bežec za bývalým závodom ZTS, a to vo štvrtok v čase okolo 07:30 Podľa doposiaľ vykonaných zistení polície mal byť svedkom konfliktu medzi poškodenou a páchateľom. Polícia preto prosí daného svedka, prípadne aj ďalších možných svedkov, aby sa prihlásili na linku 158, prípadne telefonicky priamo na čísle 0917/489466-

Z vraždy 40-ročnej ženy v Dubnici nad Váhom je podozrivý 36-ročný muž slovenskej národnosti (pozn. red. polícia zverejnila národnosť podozrivého pre šíriace sa komentáre s nenávistným podtónom v príspevkoch o vražde ženy)Policajtom v Trenčianskom kraji sa už podarilo podozrivého z vraždy vypátrať a zadržať – občanom nehrozí žiadne nebezpečenstvo. 

Na mieste vraždy v súčasnosti vykonávajú forenzné úkony, ktoré podľa polície nemožno odložiť. Po procesných úkonoch budú orgány činné v trestnom konaní informovať o tomto tragickom skutku. Podľa právneho poriadku Slovenskej republiky je vražda definovaná ako trestný čin. Trestá sa odňatím slobody na desať až pätnásť rokov.


K ohavnej vražde malo dôjsť v týchto miestach

Cez túto lokalitu vedie aj cyklistický chodník.

Podľa nepotvrdených informácií, ktoré získala Markíza bola vraždná zbraň mačeta. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva v Trenčíne Katarína Kuzmová k prípadu zatiaľ viac informácii povedať nevedela.

Ďalší mŕtvy

Minulý týždeň našli v Dubnici nad Váhom mŕtveho muža vo veku 48 rokov. Ležal v cele s podrezaným hrdlom. Odpykával si trest za nebezpečné vyhrážania.

"Môžeme potvrdiť, že dňa 20. júna 2023 došlo v predpoludňajších hodinách v priestoroch spoločných spŕch v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom k samovražde u 48-ročného odsúdeného," informoval Zbor väzenskej a justičnej stráže.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok