Rooseveltovu nemocnicu čaká náročné obdobie. Musí zvládnuť výstavbu aj poskytovanie zdravotnej starostlivosti

ta3
28.6.2023 20:14

Banská Bystrica sa už intenzívne pripravuje na výstavbu novej nemocnice. Situáciu si priamo na mieste pozreli členovia vlády a zástupcovia samospráv. Hoci sú s celým projektom mimoriadne spokojní, riziko vidia v napätých termínoch.

Rooseveltovu nemocnicu, ale aj jej pacientov čaká mimoriadne náročné obdobie. Po získaní peňazí z Plánu obnovy musia naplánovať všetko tak, aby zbúrali staré objekty, začali stavať nové a zároveň naďalej poskytovali zdravotnú starostlivosť. Termíny sú totiž neúprosné. Na konci septembra musia spustiť verejné obstarávanie na zhotoviteľa podľa žltého fidiku a na jar budúceho roka podpísať zmluvu. Hrubú stavbu potrebujú dokončiť v polovici roku 2026.

Z plánu obnovy pôjde na výstavbu okolo 350 miliónov eur, ale ďalšie milióny aj z eurofondov a štátneho rozpočtu. Celkové náklady dnes odhadujú na 442 miliónov eur s DPH. Nemocnica upozorňuje, že to bude tlak pre všetkých. Asanácia budov a odvoz sute enormne zaťažia dopravu. Už teraz preto pripravujú plán, aby to zvládli. Búrať chcú začať o rok.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok