Vetrák nevidí dôvod nehlasovať za odvolanie Kollára. Tu ide o niečo iné, myslí si Susko

ta3
28.6.2023 21:14

Parlament ukončil svoju poslednú schôdzu. Poslanci sa však napriek tomu nevideli posledný krát. Budúci utorok ich čaká hlasovanie, či Boris Kollár ostane predsedom NR SR. Prečo došlo k predčasnému ukončeniu poslednej schôdze? Budú poslanci rokovať aj v lete? Hosťami relácie Téma dňa boli Tomáš Taraba (SNS – Život NS), Boris Susko (Smer-SSD) a Milan Vetrák (OĽaNO a priatelia).

temis_1.jpg
TA3

Predčasne ukončená schôdza

„Tak ako riadili štát tri a pol roka, tak vyzerá aj dnešné hlasovanie a tak aj skončilo,“ povedal Boris Susko, poslanec NR SR za stranu Smer-SSD. Kritizoval hnutie OĽaNO a priatelia pre obchádzanie rokovacieho poriadku. „Hnutie znásilnilo legislatívny proces,“ dodal Susko.

Milan Vetrák, predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR, tvrdí, že všetky pravidla parlamentu boli dodržané. Podľa neho v parlamente neexistuje koalícia a opozícia. „Dnes existujú iba účelom vytvárané koalície ako napríklad tá dnešná aj tá májová medzi Ficom, Kollárom, Pellegrinim a Sulíkom,“ povedal predseda. „Táto koalícia v máji znemožnila hlasovať o zákonoch a dnes spravila to isté,“ sťažoval sa Vetrák.

„V máji som považoval za absurdné, že sa rozhodla časť parlamentu, že nebudeme hlasovať o zákonoch, ktoré boli prerokované,“ povedal Tomáš Taraba, poslanec NR SR za stranu SNS – Život NS. Išlo o rozhodnutie väčšej časti parlamentu. „Chcem povzbudiť predkladateľov zákonov, pretože tam je veľa dobrých zákonov, aj dnes veľa zákonov mohlo prejsť,“ dodal.

Dohoda s Borisom Kollárom

Susko označil vytvorenú koalíciu za nezmysel. Odmietol tiež, že by Smer chcel udržať Borisa Kollára na svojom poste. „Máme za to, že toto je len zástupná téma a tu ide o niečo iné,“ myslí si poslanec. „Takéto veci sa nemajú diať a nemal by hovoriť, že by to urobil znova, to je naozaj neprípustné,“ argumentoval Susko o fyzickom napadnutí Kollárom. „Spájať nás však s nejakou dohodou s Borisom Kollárom nedáva zmysel,“ dodal.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok