Tragický koniec školského roka v Česku. Po oslave zomrel 15-ročný chlapec

ta3, iDnes.cz
28.6.2023 12:21

Oslava konca školského roka v meste Klatovy sa skončila tragicky. Skupinka deviatakov sa napriek svojmu veku rozhodla rozlúčku so základnou školou zakončiť popíjaním alkoholu. Jeden z chlapcov sa mal opiť a potom šiel spať do stanu. Ráno ho tam spolužiaci našli bez známok života. Česká polícia prípad uzavrela ako nešťastnú náhodu.

alkohol poldecák 1140px (TASR)
TASR

Informoval o tom český portál iDnes.cz. Deviataci zo základnej školy v Klatovoch oslavovali koniec školy v piatok na lúke pri mestskej časti Sobětice. Tam sa podľa dostupných informácií pätnásťročný chlapec opil a potom šiel spať do stanu. Spolužiaci ho na druhý deň ráno našli mŕtveho. Pravdepodobne v spánku vdýchol zvratky a udusil sa, napísal na webe Krimi Plzeň, ktorý o prípade informoval ako prvý.

Podľa toho tiež školáci na miesto najskôr privolali chlapcovu rodinu, a až potom záchranárov. Tí už ale chlapci nedokázali pomôcť. Pri súdnej pitve, ktorú nariadili policajti, nebolo zistené cudzie zavinenie. "Vzhľadom na vek dieťaťa nebudeme oznamovať žiadne ďalšie informácie," uviedla česká policajná hovorkyňa Dagmar Brožová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok