Kočnerov stav sa nezlepšil. Čo to znamená pre jeho výsluchy?

ta3 Pravda
27.6.2023 16:26

V sobotu 24. júna previezli Mariana Kočnera z leopoldovskej väznice do nemocnice v Bratislave. Po celodenných vyšetreniach ho sediaceho na nosidlách podvečer odviezla sanitka. Jeho advokát Marek Para sa nechcel vyjadrovať o zdravotnom stave svojho klienta. Naposledy však pre denník Pravda potvrdil, že sa všetky plánované úkony s Kočnerom odkladajú pre pretrvávajúce ťažkosti.

Kočnerov stav sa nezlepšil. Čo to znamená pre jeho výsluchy?
TASR/Jaroslav Novák

"Môžem potvrdiť, že vzhľadom na vážnosť jeho stavu je naďalej v opatere lekárov a boli zrušené všetky plánované úkony," uviedol advokát Para na margo svojho klienta. Ozrejmil, že sa zrušili výsluchy a porady s advokátmi, píše pravda.sk.

Zbor väzenskej a justičnej stráže poskytuje väzňom zdravotnú starostlivosť, avšak nedokáže zabezpečiť všetky zdravotné úkony. To bol dôvod, prečo Kočnera previezli do bratislavského Ružinova, potvrdilo ich komunikačné oddelenie.

Naďalej sa však nevie a špekuluje, či je momentálne Kočner hospitalizovaný alebo nie.

V máji si Kočner vypočul rozhodnutie súdu v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Spod obžaloby ho oslobodili, Alenu Zsuzsovú odsúdili na 25 rokov väzenia.

Na súde sa pohyboval samostatne a nehovoril o svojich zdravotných ťažkostiach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok