Ukrajinci podľa Londýna už obsadzujú aj územia, ktoré Rusko okupuje od roku 2014

ta3 tasr
27.6.2023 16:02

Ukrajinské jednotky v rámci prebiehajúcej protiofenzívy dosiahli menšie zisky aj na územiach, ktoré Rusko okupuje už od roku 2014. S odvolaním sa na najnovšie poznatky britských tajných služieb to v utorok uviedlo ministerstvo obrany v Londýne.

Rusi tvrdia, že zatlačili späť jednotky, ktoré prenikli do Ruska a zabili viac ako 70 ľudí
TASR/AP

Príslušníci vzdušných síl Ukrajiny zaznamenali malé územné zisky východne od dediny Krasnohorivka blízko mesta Doneck v Donbase, uvádza sa v správe britských tajných služieb. Informuje o tom agentúra DPA.

Ukrajina tlačí Rusko naspäť

"Viaceré súbežné ukrajinské útoky v Donbase z poslednej doby pravdepodobne pomohli (Ukrajincom) získať presilu" nad jednotkami medzinárodne neuznanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) a čečenskými silami operujúcimi v tejto oblasti, uviedlo na Twitteri britské ministerstvo.

Rusko začalo svoju vojenskú ofenzívu proti svojmu západnému susedovi pred viac než 16 mesiacmi a v súčasnosti okupuje približne 20 percent územia Ukrajiny. Už v roku 2014 však Moskva anektovala ukrajinský Krymský polostrov, čím porušila medzinárodné právo, píše DPA. V tom istom roku Ruskom podporovaní separatisti obsadili aj Doneckú a Luhanskú oblasť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok