Progresívne Slovensko predstavilo kandidátku. Do volieb ho povedie Šimečka

ta3 TASR
27.6.2023 13:43

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátnu listinu do septembrových predčasných parlamentných volieb. Lídrom je podpredseda Európskeho parlamentu a predseda hnutia Michal Šimečka. Oznámil to na tlačovej konferencii.

"Do volieb ponúkame vyváženú a veľmi kvalitnú zostavu. Sú to ľudia od Sniny cez Košice, Poprad, Banskú Bystricu, Dunajskú Stredu až po Bratislavu," uviedol predseda hnutia. Zdôraznil, že na kandidátnej listine sú rovnomerne zastúpení muži aj ženy. Ženy teda obsadili 75 miest.

Druhé miesto kandidátky obsadzuje podpredsedníčka a kancelárka hnutia Lucia Plaváková, tretie podnikateľ a inovátor Michal Truban. Na štvrtom mieste je environmentalistka a odborníčka na témy mladých Tamara Stohlová, nasleduje expert na zahraničnú politiku a bezpečnosť Tomáš Valášek. 

Šiesta je odborníčka na kultúru a kreatívny priemysel Zora Jaurová, siedmy podnikateľ a investor Ivan Štefunko. Desiatku uzatvárajú odborníčka na rodinné politiky Simona Petrík, expert na zelené politiky a europoslanec Michal Wiezik a právnička Irena Bihariová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok