NHL: McDavid suverénne získal Hartovu trofej, s cenami aj Karlsson či Ullmark

ta3 TASR
27.6.2023 08:15

Útočník Edmontonu Connor McDavid získal tretíkrát v kariére Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča sezóny v zámorskej NHL. Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára si premiérovo v kariére odniesol Linus Ullmark z Bostonu, najlepším obrancom sa stal tretíkrát Erik Karlsson zo San Jose. Držiteľov cien vyhlásili počas slávnostného galavečera v Nashville.

NHL: McDavid suverénne získal Hartovu trofej, s cenami aj Karlsson či Ullmark
TASR/AP

McDavid, ktorý si v tejto sezóne zaistil aj Trofej Arta Rossa a Trofej Mauricea Richarda, je siedmy hráč histórie NHL so štyrmi trofejami získanými v jednom ročníku. Napodobnil Bobbyho Orra, Guya Lafleura, Waynea Gretzkého, Maria Lemieuxa, Alexa Ovečkina a Careyho Pricea.

McDavid získal najprestížnejšiu Hartovu trofej suverénne a iba jeden hlas mu chýbal k jednomyseľnému výberu. Jeho meno sa objavilo na prvom mieste u 195 hlasujúcich a iba jeden dal hlas Davidovi Pastrňákovi. Za najužitočnejšieho hráča ho zvolili aj členovia hráčskej asociácie NHLPA, od ktorých dostal cenu Teda Lindsaya.  

Okrem toho si prevzal aj ceny Arta Rossa pre najproduktívnejšieho hráča (153 bodov) a Mauricea Richarda pre najlepšieho strelca (64 gólov). McDavid bol od úvodu základnej časti na čele ligovej produktivity a napokon ju ovládol s 25-bodovým náskokom pred spoluhráčom Leonom Draisaitlom. 

Nazbieral celkovo 153 bodov a stal sa len šiestym hráčom v histórii NHL, ktorý sa dostal na métu 150 bodov v sezóne. S 89 asistenciami bol aj najlepší nahrávač.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok