SASKA chce, aby sa na mimoriadnej schôdzi rokovalo aj o ochrane žien a Istanbulskom dohovore

ta3 tasr
26.6.2023 21:12

Predmetom mimoriadnej schôdze parlamentu by nemal byť len návrh na odvolanie predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) z funkcie, ale aj ochrana všetkých žien na Slovensku. S takýmto návrhom prichádzajú poslankyne SASKY Mária Kolíková, Vladimíra Marcinková a Jana Bittó Cigániková. Informoval hovorca SASKY Ondrej Šprlák.

SASKA chce, aby sa na mimoriadnej schôdzi rokovalo aj o ochrane žien a Istanbulskom dohovore
TASR - Ján Krošlák

Mimoriadna schôdza parlamentu by sa podľa nich mala venovať násiliu na ženách a domácemu násiliu ako vážnemu problému, ktorému na Slovensku čelíme. Navrhujú preto, aby NR SR dala súhlas na zavedenie všetkých účinných nástrojov na Slovensku na boj proti násiliu na ženách a domácemu násiliu. A to tak, ako ho ponúka Dohovor Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu a o boji proti nemu (Istanbulský dohovor), čiže vykonať všetky kroky potrebné na jeho ratifikáciu.

"Naším konkrétnym návrhom je nielen diskusia a odvolanie Borisa Kollára z funkcie predsedu, ale zmena pre každú ženu na Slovensku prijatím tohto dohovoru. Takto budeme navrhovať formuláciu bodov pre mimoriadnu schôdzu parlamentu," uvádzajú poslankyne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok