Vzbura ukázala, že Rusko je Potemkinova dedina, myslí si Krúpa. Putinova aura je naštrbená, dodal Valášek

ta3
26.6.2023 20:53

Putinov kuchár takmer rozpútal v Rusku občiansku vojnu. Jevgenij Prigožin bol už dlho v konflikte s velením ruskej armády, cez víkend sa však postavil proti samotnému Putinovi. Na domácej scéne rezonovali obvinenia voči Borisovi Kollárovi. V relácii Téma dňa diskutovali poslanci NR SR Peter Kmec (Hlas-SD), Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko) a Juraj Krúpa (SASKA).

tema_dna_110.jpg
TA3

Mal by Kollár odstúpiť?

Podľa Valáška by Kollár nemal ostať vo funkcii predsedu parlamentu. „To, čo o sebe povedal on sám – áno, zbil som ju a urobil by som to znova – je dosť na odstúpenie,“ hovorí Valášek. Dodal, že on návrh na odvolanie už dávno podpísal.

Krúpa okrem samotného násilia považuje za závažnú skutočnosť aj možnú zaangažovanosť Slovenskej informačnej služby. „V prípade, že sa preukáže, že to je pravda, tak to je zneužívanie moci,“ upozorňuje. Dodal, že to vyplýva z vyjadrení Richterovej aj z informácií, ktoré poskytol policajný prezident Hamran. „Podozrenia sú celkom vážne a myslím si, že si to zaslúži vysvetlenie.“

„Treba to jednoznačne odsúdiť,“ povedal Kmec. „Boris Kollár mal zvážiť a vyhodnotiť situáciu, podľa toho, ako sa to bude ďalej vyvíjať, pretože mimoriadna schôdza nebude veľmi príjemná diskusia, čo sa jeho rodiny týka,“ myslí si Kmec. Strana Hlas-SD sa k hlasovaniu o jeho odvolaní vyjadrí až keď bude zvolaná mimoriadna schôdza.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok