Klaus odštartoval dvojdňovú navštevu Slovenska

TA3, SITA
26.2.2013 08:02

Dosluhujúci český prezident Václaus Klaus pricestoval dnes na poslednú oficiálnu návštevu Slovenska. Počas dvojdňového programu sa stretne s najvyššími predstaviteľmi nášho štátu.

Klaus odštartoval dvojdňovú navštevu Slovenska
SITA

Český prezident Václav Klaus, ktorého na najvyššom poste 8. marca nahradí víťaz januárových prezidentských volieb Miloš Zeman, dnes príde na svoju poslednú dvojdňovú oficiálnu návštevu Slovenska. V Prezidentskom paláci v Bratislave sa stretne s prezidentom Ivanom Gašparovičom.

Delegácia českej hlavy štátu s manželkou Líviou Klausovou navštívi aj Bratislavský hrad, kde sa stretne s predsedom Národnej rady SR Pavlom Paškom na slávnostnom obede podávanom na počesť hostí. Agentúru SITA o tom informoval hovorca prezidenta SR Marek Trubač.

Súčasťou programu prvého dňa návštevy českého prezidenta bude otvorenie výstavy „20 rokov na českých a slovenských námestiach,“ ktorá sa uskutoční pri príležitosti 20. výročia vzniku samostatných republík. Václav Klaus v Bratislave navštívi aj Katedrálu sv. Martina.

Prvý deň návštevy zavŕši na večeri podávanej Gašparovičom. V stredu 27. februára sa Klaus zúčastní na slávnostnom zasadnutí snemu Združenia podnikateľov Slovenska v Pálffyho paláci v Bratislave. Český prezidentský pár má v programe návštevy aj stretnutie s primátorom Bratislavy Milanom Ftáčnikom a na Úrade vlády SR ho prijme aj predseda vlády Robert Fico. V stredu popoludní odletí český prezidentský pár s delegáciou do vlasti.

Desať rokov na Pražskom hrade

O Klausovom pôsobení vo funkcii s I. Lukášom zo Slovenskej Atlantickej komisie

Klaus s Paškom otvorili výstavu s názvom 20 rokov na českých a slovenských námestiach

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok