Barcelona oficiálne podpísala zmluvu s Gündoganom. Kataláncom bude minimálne dva roky

ta3 TASR
26.6.2023 11:06

Nemecký futbalový reprezentant Ilkay Gündogan sa stal definitívne hráčom FC Barcelona. So španielskym klubom podpísal dvojročnú zmluvu s opciou na ďalšiu sezónu. Informovali o tom agentúra DPA a denník Marca.

Barcelona oficiálne podpísala zmluvu s Gündoganom. Kataláncom bude minimálne dva roky
TASR/AP

Tridsaťdvaročnému stredopoliarovi koncom júna vyprší zmluva s Manchestrom City, s ktorým v uplynulej sezóne získal treble. V pozícii kapitána priviedol "Citizens" k zisku anglického titulu a FA Cupu i k triumfu v Lige majstrov. Gündogan odohral v sezóne 51 súťažných zápasov. Na konto si pripísal 11 gólov a 7 asistencií.

Do Barcelony si ho vyžiadal tréner "Blaugranas" Xavi Hernandez. O jeho budúcnosti sa viedli dlhé špekulácie. Veľký záujem mal Arsenal Londýn a svojho kapitána nechcel pustiť ani tréner City Pep Guardiola.

Hľadal výzvu

Ten si priviedol Nemca do tímu v roku 2016 ako vôbec prvú posilu. Gündogan sa však napokon rozhodol odísť do Barcelony, ktorá stanovila výkupnú klauzulu pre prípadného záujemcu o jeho služby na 400 miliónov eur.

"Som pripravený na to, že v Barcelone budem pod veľkým tlakom. Teším sa na to, že sa ocitnem mimo mojej komfortnej zóny, v takýchto situáciách sa vyžívam. Hľadal som novú výzvu, nie ľahké pristátie. Manchestru City sa chcem poďakovať za všetky krásne chvíle, ktoré som v tomto klube zažil," uviedol Gündogan po podpise zmluvy s Barcelonou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok