Stoltenberg si myslí, že vzbura vagnerovcov potvrdzuje chybu Putina na Ukrajine

ta3 tasr
26.6.2023 11:01

Prerušená vzbura ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny v Rusku potvrdzuje, že Moskva sa vedením vojny na Ukrajine a nezákonnou anexiou Krymského polostrova dopustila strategickej chyby. Uviedol to v pondelok v Litve generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Informuje agentúra Reuters.

Stoltenberg si myslí, že vzbura vagnerovcov potvrdzuje chybu Putina na Ukrajine
ta3 AP

"Monitorujeme situáciu v Rusku. Udalosti uplynulého víkendu sú vnútornou záležitosťou Ruska, no zároveň ďalším potvrdením veľkej strategickej chyby, ktorej sa ruský prezident Vladimir Putin dopustil nezákonnou anexiou Krymu a vojnou na Ukrajine," povedal Stoltenberg v litovskej metropole Vilnius. Takisto zdôraznil, že počas pokračujúceho ruského útoku je ešte dôležitejšie aj naďalej podporovať Ukrajinu.

Stoltenberg a stáli vyslanci Severoatlantickej rady (NAC) v pondelok v Litve navštívia vojenské cvičenia Griffin Storm 2023. Šéf NATO tiež absolvuje stretnutia s litovským prezidentom, premiérkou a ďalšími predstaviteľmi. Táto dvojdňová návšteva (26. - 27. júna) je prípravou na júlový summit NATO vo Vilniuse.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok