Slovan prehral aj štvrtý zápas s Dinamom, sezóna sa pre belasých skončila

TASR, TA3
25.2.2013 21:32

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli ani v štvrtom stretnutí štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL, keď v pondelok na domácom ľade podľahli obhajcovi Gagarinovho pohára Dinamu Moskva tesne 2:3. Zverenci trénera Rostislava Čadu tak celú sériu prehrali 0:4 na zápasy a sezóna v nadnárodnej súťaži sa pre nich skončila.

Slovan prehral aj štvrtý zápas s Dinamom, sezóna sa pre belasých skončila
SITA

Skóre duelu otvoril v 12. minúte najproduktívnejší hráč play off Jakub Petružálek, ďalšie dva zásahy ruského favorita strelili v druhej tretine Sergej Koňkov a Janne Jalasvaara. Slovan v tretej časti gólmi obrancov Ivana Švarného a Vladimíra Mihálika zdramatizoval duel, vyrovnania sa však už nedočkal. Dinamo tak vyhralo aj šiesty vzájomný zápas v sezóne a v najkratšom možnom čase si zaistilo postup do konferenčného semifinále.

4. zápas štvrťfinále play off Západnej konferencie:
Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Góly: 43. Švarný (Bartovič, J. Mikúš), 47. Mihálik (Hudáček) - 12. Petružálek (Mironov, Jeriomenko), 27. Koňkov (Pestunov, Babenko), 30. Jalasvaara (Solovjov, Kokarev). Rozhodcovia: Sergejev, Ravodin (obaja Rus.) - Balodis (Lot.), Deďuľa (Bielorus.), vylúčení: 11:9, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov. Konečný stav série: 0:4, postúpilo Dinamo Moskva.
Slovan Bratislava: Janus - Sersen, Sigalet, Mojžíš, Švarný, Mihálik, Tabaček - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - Bakoš, Kytnár, Hudáček - Daňo, Šťastný, Ölvecký
Dinamo Moskva: Jeriomenko - Graňák, Novák, Jalasvaara, Solovjov, Gorochov, Mironov, Barancev - Babenko, Soin, Koňkov - Petružálek, Cvetkov, Kokarev - Sopin, Gorovikov, Kasjančuk - Kvapil, Pestunov, Mosaľov

Slovan vstúpil do zápasu pasívne a individuálnymi chybami v obrannom pásme poskytoval súperovi brejkové možnosti. V 2. minúte si pripísal prvý náročný zákrok Janus, keď ramenom vytesnil strelu Koňkova. V následnej presilovke Dinama Bartovič namiesto vyhodenia puku vyslal do tutovky Mosaľova, ten sa však pred bránkou Slovana ukľučkoval. V 8. minúte prišiel podobný kiks, tentoraz Sersen pokazil rozohrávku a Kasjančuk sa rútil sám na Janusa, domáci gólman vyrazil protihráčov nedôrazný pokus lapačkou. Až v polovici stretnutia sa slovanisti osmelili do útoku a prvýkrát sa dlhšie usadili v pásme. V 10. minúte si však nedali pozor na prienik Petružálka, český útočník sa pretlačil cez dvojicu Ölvecký - Švarný a strelou pomedzi Janusove betóny otvoril skóre. O tri minúty neskôr zaujala akcia Sersena, po ktorej sa strhla pred Jeriomenkom hromadná šarvátka, Slovan z nej vyťažil presilovku, ktorá ale nepriniesla gólový efekt. Záver tretiny sa dohrával v nervóznom duchu, namiesto pohľadných akcií boli diváci skôr svedkami provokácií a vzájomných strkaníc.

V druhom dejstve sa hra opäť ukľudnila, pričom jej tempo naďalej diktovali hostia. V 24. minúte sa do ojedinelého protiútoku dostali "belasí", Bartovič v situácii 2 na 1 volil strelu, Jeriomenko skrotil puk na hrudi. Potom po Sersenovom zaváhaní pálil nebezpečne z medzikružia Mironov, obranca Slovana v snahe napraviť chybu podnikol brejk po pravej strane a prevetral lapačku súperovho brankára. V 27. minúte prišiel druhý úder Dinama - Pestunov poslal prihrávku vzduchom, Mihálik skackajúci puk netrafil, Koňkov si položil Janusa a elegantne zasunul puk do siete. Vzápätí Gorovikov so Sopinom dokonale vyšachovali domácu obranu a druhý menovaný už-už zakončoval do prázdnej bránky, Janusa v poslednej chvíli zastúpil na čiare Sigalet. V polovici zápasu putoval na trestnú lavicu za podrazenie Švarný a hostia ponúknutou početnou výhodou nepohrdli, keď Jalasvaara delovkou od modrej čiary prestrelil Janusa - 0:3. Hráči Dinama v týchto chvíľach jasne predčili domácich v rýchlosti, presnosti kombinácií a dominovali aj v osobných súbojoch. V 35. minúte mohol zvýšiť náskok hostí bez prípravy páliaci Mosaľov, Janusa sa však stihol premiestniť. V závere tretiny domáci brankár v pokľaku zneškodnil aj pokus Sopina.

Slovan začal tretiu časť mohutným náporom. Po hákovaní Cvetkova dostal možnosť hrať presilovku, ktorú po 44 sekundách využil. Juraj Mikúš od zadného mantinelu našiel pred bránkou nepokrytého Švarného a ten konečne odklial Jeriomenkovo čaro - 1:3. O pár minút neskôr Bližňák naslepo hľadal v bránkovisku spoluhráča a hostia si takmer strelili vlastný gól. Čadova družina pokračovala v tlaku a v 47. minúte sa dočkala kontaktného gólu. Hudáček v útočnom pásme zamotal obrancom Dinama hlavy, "namazal" Mihálikovi a jeho strela z prvej zapadla presne k ľavej žŕdke - 2:3. Tréner Moskovčanov Znaroks si musel vypýtať oddychový čas. Živou vodou pokropení domáci hráči však naďalej zasypávali Jeriomenka salvou striel, brankár Dinama zlikvidoval dva pokusy Miklíka i zakončenie Bartoviča. Z rytmu vyhodili slovanistov až dve vylúčenia, Dinamo tak hralo vyše minútovú presilovku o dvoch hráčov, prežilo ju bez ujmy len vďaka skvelým zákrokom Janusa. Hosťom sa v závere darilo kúskovať hru, slovanisti si ale dokázali utvoriť ešte niekoľko sľubných šancí. V tutovke sa ocitol v 58. minúte Ölvecký, obranca Jalasvaara jeho pokus zblokoval. Slovan to v závere skúsil bez brankára, vyrovnanie mal na hokejke Vondrka, ale Jeriomenka neprekonal. Predĺženie si už domáci nevynútili a tak sa hráči Dinama mohli radovať z postupu.

Hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Dinamo je veľmi ťažký súper, je to mužstvo, ktoré hrá pod súčasným trénerom už dlhšiu dobu a vykazuje veľmi dobré výsledky. Bolo to vidieť aj v tejto sérii. Hrali organizovane, aj keď prehrávali, tak nestratili pokoj a ich herné poňatie bolo veľmi vyrovnané."

Ivan Švarný, obranca Slovana: "Bojovali sme celý zápas. Ten zlom v náš prospech prišiel až v tretej tretine, ale išli sme za tým od začiatku. Podarilo sa nám dať dva góly a zrazu to ožilo. Ožilo aj hľadisko, ktoré bolo výborné. Verili sme si, no bohužiaľ sme prehrali jedným gólom a je koniec sezóny."

Milan Bartovič, útočník Slovana: "V prvej tretine sme nechceli otvárať hru, chceli sme hrať systémom, ktorý sme mali počas celej sezóny a doviedol nás až do play off. Bohužiaľ sme dostali góly. V poslednej časti sme to už otvorili a dalo sa viac korčuľovať. Bojovali sme, no bohužiaľ to nevyšlo."

Juraj Mikúš, útočník Slovana: "Škoda, že sa nám to dnes nepodarilo. Diváci nás hnali dopredu, atmosféra bola asi najlepšia, akú som doteraz zažil."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok