Sulík označil situáciu okolo Prigožina za tragikomédiu. Kollár považuje Čaputovú za najlepšiu hlavu štátu v histórii

ta3 / Samuel Drozda
25.6.2023 12:16

Prezidentka Zuzana Čaputová nebude znova kandidovať, Jevgenij Prigožin sa pokúsil o prevrat v Rusku a o pár mesiacov nás čakajú predčasné voľby. Čo na to predsedovia strán SASKA a Sme rodina? Hosťami relácie V politike boli Boris Kollár (Sme rodina) a Richard Sulík (SASKA).

v_politike_25.jpg
TA3

Prigožin vs Putin

Boris Kollár, predseda NR SR, považuje zvrátený puč Jevgenija Prigožina za obraz korupcie v bezpečnostných vložkách Ruska. „Najslabší článok je vedenie Ruska, ktoré jednoducho zdrhlo,“ skonštatoval. Prirovnal to k začiatku vojny a k ukrajinskému prezidentovi Zelenskému, ktorý slávne odmietol ujsť pred vojnou. „Je to len otázka času, Ukrajina ich vypráši takým spôsobom, že len budeme kukať,“ doplnil.

Richard Sulík, predseda strany SASKA, prirovnal vojenskú situáciu v Ruska k USA. „Tam by nebolo ani možné mať súkromnú armádu,“ okomentoval vagnerovcov šéf liberálov. „Toto je až taká tragikomédia,“ pokračoval. Situáciu považuje za výborný príklad, ktorý ukazuje, kam má Slovensko patriť. „V západnom svete rozhoduje moc práca, nie právo moci,“ dodal.

„Nikto o tom nepochybuje,“ povedal Kollár o vojnových zločinoch na Ukrajine. „Všetky vojnové zločiny musia byť potrestané, musí vzniknúť veľký tribunál a Rusko musí niesť za tieto kroky dôsledky,“ dodal predseda parlamentu. Sulík uviedol, že Putin je jednoznačne vojnový zločinec. „Rusko je agresor a musí byť potrestané,“ vyhlásil. Obidvaja súhlasili, že aj po konflikte budú podporovať Ukrajinu vo vojne proti Rusku.

Odchod Čaputovej

Sulík odsúdil vyjadrovanie Ľuboša Blahu na prezidentkin účet. „Prezident je najlepšie chránený človek v krajine, nemusela mať reálne obavy o svoj život,“ povedal. Poďakoval Čaputovej za prácu, ktorú doteraz vykonala. „Zažije až piatich premiérov, čo je asi svetový rekord,“ pokračoval predseda strany SaS. Odsúdil aj správanie strán Smer, Republika a SNS voči prezidentke. „Treba jej iba poďakovať,“ dodal.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok