Júnová schôdza parlamentu pokračuje tretí týždeň, poslanci sa do lavíc vrátia v utorok

ta3 tasr
25.6.2023 09:06

Poslanci Národnej rady SR budú pokračovať v 94. schôdzi tretím rokovacím týždňom, ktorý odštartujú v utorok od 9.00 h. Na poslednej riadnej schôdzi tohto volebného obdobia ostáva v programe ešte vyše 100 neprerokovaných bodov. Medzi nimi sú okrem návrhov zákonov aj viaceré výročné správy od inštitúcií či návrhy uznesení od poslancov.

Milióny eur pre OĽANO i Smer. Stranám vyplatia príspevky za výsledky vo voľbách
TASR/Jakub Kotian

Utorkové rokovanie majú začať bodmi z dielne ministerstva financií, a to štátnym záverečným účtom za rok 2022 a Programom stability na roky 2023 až 2026. Nasledovať majú dva poslanecké návrhy - novela školského zákona Richarda Vašečku (OĽANO), ktorá sa týka vzdelávania v sexuálnej oblasti a novela zákona o Štátnom fonde rozvoja bývania Miloša Svrčeka (Sme rodina).

V utorok poslanci podľa predchádzajúcej dohody hlasovať nebudú. Najbližšie hlasovanie o dovtedy prerokovaných bodoch je naplánované na stredu (28. 6.) o 11.00 h. Na programe majú na stredu tiež voľbu člena Rady pre mediálne služby aj opakovanú voľbu člena Rady RTVS.

V stredu by malo prísť na rad aj rokovanie o návrhoch, ktoré ešte v úvode schôdze prešli do druhého čítania. Ich zaradenie do programu žiadalo OĽANO spolu s nezaradenými poslancami okolo Tomáša Tarabu. Ide o vyše 20 návrhov, tento postup kritizovala najmä SaS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok