Premiér Nečas si robí starosti o psychické zdravie ministra Kalouska

TASR
23.9.2011 16:16

Vážne obavy o psychický a zdravotný stav ministra financií ČR Miroslava Kalouska vyjadril dnes v rozhovore pre portál idnes.cz predseda českej vlády Petr Nečas.

Premiér Nečas si robí starosti o psychické zdravie ministra Kalouska

V reakcii na stredajší incident, keď šéf rezortu financií vyfackal pred rokovaním o štátnom rozpočte na ulici mladíka, ktorý ho urážal, Nečas uviedol, že u ministra financií sa prejavuje stupňujúca sa únava, podráždenosť a agresivita.

Na otázku, či si minister môže dovoliť fackovať na ulici občana, aj keď ho tento uráža, premiér odpovedal: "Nepoznám všetky okolnosti tohto incidentu. Nemal som možnosť ho prebrať s pánom ministrom financií, preto nebudem poskytovať ďalekosiahle stanoviská bez toho, aby som sa s ním o tom porozprával."

Nečas pripomenul, že k incidentu došlo v deň, keď Kalousek poskytol ním kritizovaný rozhovor denníku Lidové noviny. V ňom hovoril v súvislosti so sporom o rozpočtové určenie daní okrem iného o tom, že "premiér, ktorý je z Rožňova, by nám normálne dal za pravdu. Ale premiér, ktorý je premiérom iba z milosti kmotrov z ODS, musí tomuto návrhu odporovať".

Petr Nečas z tejto časovej súvislosti usudzuje, že Miroslav Kalousek má isté problémy, ktoré sa prejavujú stupňujúcou sa nervozitou. Spomínané "neuvážené a detinské výroky" spája predseda vlády ČR s únavou a veľkým pracovným vypätím. Na jedného z kľúčových členov vlády sa za to nehnevá, ale  robí si vážne starosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok