FOTO: Voda zaplavila obce na juhu Slovenska. Vo viacerých okresoch hrozia povodne

ta3/Soňa Búranová, tasr
24.6.2023 11:12

Silné dažde narobili problémy najmä na južnom Slovensku. Rieka Rimava sa vyliala z koryta a zaplavila obce Pavlovce, Belín, Bátku či Rimavské Janovce. Pozrite si, ako to tam vyzerá. Pre okresy Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava vydal v sobotu Slovenský hydrometeorologický ústav tretí stupeň výstrahy pred povodňami.

Platia výstrahy

"Vzhľadom na predchádzajúce intenzívne zrážky po piatkových búrkach predpokladáme výrazný vzostup vodných hladín v dolných častiach povodia Slanej a Rimavy, na hlavných tokoch a ich prítokoch, s dosiahnutím a prekročením vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," uviedol SHMÚ.

Okrem toho platí druhý stupeň výstrahy pre okresy Prešov a Stropkov a prvý stupeň výstrahy pre okres Spišská Nová Ves.

Takto to vyzerá v obci Pavlovce po včerajších záplavách.

Trápi sa aj východ

Na základe aktuálnej situácie v intraviláne mesta Svidník vyhlásila primátorka mesta Marcela Ivančová v sobotu o 5.00 h tretí stupeň povodňovej aktivity na tokoch riek Ondava a Ladomírka. Informovalo o tom mesto Svidník na svojej webovej stránke.

"Vybrežená rieka Ondava po intenzívnej nočnej búrke zaplavila areál amfiteátra vo Svidníku. Situácia je neustále monitorovaná a veríme, že zlepšenie počasia prispeje rýchlenému zlepšeniu stavu v najbližších hodinách," uviedla radnica.

Prívalové dažde zasiahli počas noci na sobotu Prešovský kraj, z toho najviac okresy Bardejov a Svidník.  

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok