Po Rovinke nasledovali ďalšie miesta. Na Slovensku vypukli viaceré požiare

ta3/TASR
23.6.2023 11:29

Vo štvrtok ráno vypukol požiar v obci Rovinka pri Bratislave. Horela tam firma výrobného materiálu, na mieste zasahujú hasiči doteraz. Nie je to však jediná budova, v ktorej tento týždeň horelo.

Po Rovinke nasledovali ďalšie miesta. Na Slovensku vypukli viaceré požiare
ta3

Lučenec

Na železničnej stanici v Lučenci došlo vo štvrtok (22. 6.) večer k požiaru opustenej budovy. Pri udalosti sa nikto nezranil, hasičom sa požiar podarilo uhasiť po vyše dvoch hodinách. Uviedla to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková.

"Išlo o požiar jednopodlažnej budovy o rozmere približne 20 krát osem metrov. Požiarom bola zasiahnutá strešná konštrukcia," priblížila Zeleňáková. Ako dodala, na mieste zasahovalo deväť profesionálnych a štyria dobrovoľní hasiči, požiar hasili v autonómnych dýchacích prístrojoch s využitím výškovej techniky. Príčina vzniku požiaru je naďalej v štádiu vyšetrovania, výška škôd zatiaľ vyčíslená nebola.

Ako uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová, objekt, ktorý požiar zasiahol, nie je vo vlastníctve železníc. Išlo o starý sklad, ktorý ŽSR v minulosti predali súkromníkovi. "Požiar sa šíril tak, že nepoškodil žiadny náš objekt a ani nezasahoval do koľaje," skonštatovala Feik Achbergerová s tým, že udalosť nemala vplyv na železničnú dopravu.

Betliar

Pri požiari hospodárskej budovy v obci Betliar v okrese Rožňava, ku ktorému došlo v stredu (21. 6.) v nočných hodinách, uhynulo približne 100 kôz. Vzniknuté škody boli predbežne vyčíslené na 75-tisíc eur. Uviedlo to Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

"Išlo o požiar samostatne stojacej hospodárskej budovy pozostávajúcej z troch častí, a to ustajňovací priestor, dojáreň a prístrešok pre zvieratá. Požiarom bola zasiahnutá celá hospodárska budova," priblížili hasiči.

V hospodárskej budove pri požiari uhynuli všetky zvieratá. Požiar podľa hasičov vznikol pravdepodobne v dôsledku bližšie nešpecifikovanej prevádzkovotechnickej poruchy elektrického spotrebiča.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok