Prípad zbitej Kollárovej expartnerky zaujal aj NAKU. Tvrdí, že ju sledovala tajná služba

ta3 TASR
22.6.2023 13:36

Prípadom Barbory Richterovej, expartnerky predsedu parlamentu a hnutia Sme rodina Borisa Kollára, sa zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). Vo štvrtok o tom hovoril policajný prezident Štefan Hamran v diskusnej relácii Rádia Expres. Podanie trestného oznámenia potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Prípad zbitej Kollárovej expartnerky zaujal aj NAKU. Tvrdí, že ju sledovala tajná služba
TASR/Jaroslav Novák, Facebook/Barbora Richterova

"Poškodená podala trestné oznámenie priamo na NAKA, vyšetrujeme podozrenie zo skutku ublíženia na zdraví," povedal Hamran na Exprese. Dodal, že NAKA preveruje aj podozrenia zo sledovania Richterovej. "Ráno som bol informovaný, že tri vozidlá máme identifikované," podotkol.

Nevylúčil, že vozidlá patria zložkám štátu. "V kontexte týchto zistení budeme vyšetrovať možno aj podozrenia zo zneužívania štátnej moci na súkromné účely," doplnil.

Kollár o spore s Richterovou hovoril na tlačových konferenciách, kde okrem iného priznal, že ju pred 12 rokmi udrel po tom, ako ohrozila ich dieťa. Zároveň odmietol Richterovej obvinenia, za ktorými vidí kampaň na jeho očiernenie. 

Trvá na tom, že v záujme ochrany dieťaťa konal správne. Viaceré strany ho po jeho výrokoch vyzvali na odstúpenie z funkcie predsedu parlamentu. Kollár odstúpiť nemieni.

Témy: Boris Kollár
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok