Poľský pár nechal synom odkaz a zmizol. Polícia pátrala aj na Slovensku, našla ho v Prahe

ta3 čtk
21.6.2023 16:26

Nezvestný poľský manželský pár z varšavskej štvrti Mokotow, ktorý doma zanechal odkaz maloletým synom a zmizol, sa podarilo vypátrať. Varšavskí policajti zistili miesto pobytu manželov v Prahe, úkony s nimi v utorok vykonali českí policajti, informovala poľská spravodajská televízia TVN 24. Poľské úrady zvažujú ďalšie kroky, pár nebol zadržaný.

Poľský pár nechal synom odkaz a zmizol. Polícia pátrala aj na Slovensku, našla ho v Prahe
mokotow.policja.gov.pl

Pátralo sa aj na Slovensku

"Naši policajti pohovorili s manželmi, príslušná dokumentácia bude odovzdaná prokuratúre a súdu. Po vyhodnotení budú podniknuté ďalšie kroky," uviedol hovorca veliteľa varšavskej polície Sylwester Marczak. Dodal, že prioritou je záujem maloletých detí, a preto sa polícia zdrží ďalšieho vyjadrenia.

Prípad vyvolal v poľských médiách veľký rozruch. Po manželoch, ktorí odišli zo svojho varšavského bytu v noci na 21. mája, sa pátralo aj na Slovensku.

Podľa hovorcu sa prípadom zaoberali policajti, ktorí sa obvykle venujú "predovšetkým pátraniu po páchateľoch najzávažnejších zločinov". V sobotu sa títo varšavskí policajti vypravili do Prahy, kde zistili miesto pobytu hľadaného páru. "Úkony s manželmi v utorok vykonali českí policajti," povedal hovorca. Dodal, že pár nebol zadržaný, pretože išlo o nájdenie nezvestných osôb, a nie o pátraní po páchateľoch zločinu.

Nechali iba odkaz

"Chalani, ste šikovní. V živote si poradíte. Sme na vás pyšní," napísali Aneta a Adam Jaglovi svojim synom, ktorí majú 14 a 17 rokov. Ich príbuzní o veci hneď 21. mája informovali políciu. Ale manželia sa odvtedy neozvali. Podľa médií boli videní v jednej z horských chát na poľskej strane Tatier a neskôr na Slovensku.

Polícia ich zatiaľ z ničoho neobvinila. Nie je však vylúčené, že sa mohli dopustiť trestného činu, keď nechali bez starostlivosti syna mladšieho ako 15 rokov. Za to v Poľsku podľa portálu Onet.pl hrozia až tri roky odňatia slobody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok