Z Bratislavy za ďalekou exotikou? Slováci budú Airbusom priamo letieť do nových destinácií

ta3 Bratislava Airport
21.6.2023 16:37

Bratislavské letisko bude v lete prevádzkovať 36 pravidelných liniek. Slováci môžu cestovať aj do štyroch nových destinácií. Od októbra navyše pribudnú tri nové linky do ďalekej exotiky, kam sa bude exkluzívne lietať Airbusom. Ktoré to sú?

Z Bratislavy za ďalekou exotikou? Slováci budú Airbusom priamo letieť do nových destinácií
Profimedia

Bratislavské letisko čaká veľká novinka. Od októbra plánuje výnimočne spustiť prevádzku charterových letov s lietadlom Airbus A350-900. Letisko preto bude musieť prijať nové opatrenia a nabrať viac zamestnancov. Takýmto typom lietadla vypravia do nových destinácií až 440 ľudí. Lietať by sa malo trikrát týždenne, a to priamo do exotických rajov, akými sú Kuba, Vietnam či Dominikánska republika.

Charterové lety

Medzi nové destinácie, kam sa dopravíte z bratislavského letiska, tiež patria litovský Kaunas, Marsa Alam v Egypte či metropola Čiernej Hory, Podgorica. V septembri sa dostanete priamo z Bratislavy aj do gréckych Atén. Lietať sa bude dvakrát týždenne, v pondelok a vo štvrtok. Grécka metropola je nielen výborným prepojením na krásne grécke ostrovy, ale aj prestupnou stanicou do ďalších destinácií v Ázii či Afrike.

Po prvýkrát sa bude lietať do egyptského letoviska Marsa Matruh, ktoré je známe svojimi "plážami Karibiku". Pribudlo aj niekoľko dovolenkových destinácii, ktoré sa minulý rok neprevádzkovali, napríklad chorvátsky Dubrovník, grécka Preveza a Kefalínia či Tirana v Albánsku. Ďalšími zaujímavými destináciami sú Kapverdské ostrovy - Sal a Boa Vista a netradične Dakar v Senegale. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok